Bitcoin daalt in half uur met meer dan 5% van $7.400 tot onder de $7.000

0

Waar Bitcoin (BTC) tot zover in deze maand de stijgende lijn die het vanaf halverwege augustus vertoonde leek voort te zetten, heeft het op woensdag 5 september aan het eind van de ochtend flinke klappen geïncasseerd. Rond het middaguur daalde Bitcoin van net geen $7.400 plots tot onder de $7.000; een daling van meer dan 5% waar niet direct een verklaring voor te geven is. Niet veel later kroop de prijs iets omhoog en op het moment van schrijven is BTC $7.044 waard.

bitcoin_daalt_in_half_uur_met_meer_dan_5_procent_van_7400_naar_onder_de_7000_dollar_grafiek

Hoewel een verlies van meer dan 5% in een half uur tijd erg veel is, komt de daling van de BTC-prijs niet geheel als verrassing. Gezien het gebrek aan volume was de kans dat de kortstondige rally niet al te lang stand zou houden niet gering. De vraag is nu of Bitcoin zich op de zeer korte termijn terug weet te werken tot boven de $7.200. Mocht dat niet het geval zijn is een verdere daling in de richting van de $6.500 niet geheel ondenkbaar.

Zoals meestal het geval is bij een plotse daling van de BTC-prijs, incasseerden de meeste altcoins nog grotere verliezen dan de dominante cryptocurrency: Ethereum (ETH) staat meer dan 10% lager dan 24 uur geleden en wordt nu rond de $260 verhandeld. Bitcoin Cash (BCH), EOS (EOS), IOTA (MIOTA) en Ripple (XRP) leden respectievelijk verliezen van 11,5%, 11,2%, 11,5% en 8,6%.

De totale marktwaarde van alle cryptocurrencies is sinds gisteren met met meer dan $15 miljard gedaald tot minder dan $225 miljard op het moment van schrijven.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws