ethereum waardedaling door ICO's

ICO’s reden voor prijsdaling Ethereum?

0

Hoewel initial coin offerings (ICO’s) die gebruikt maakten van het blockchain-netwerk van Ethereum aanvankelijk werden aangewezen als reden voor de prijsstijgingen van Ethereum (ETH), de oorspronkelijke cryptocurrency van het Ethereum-netwerk, vorig jaar, wordt nu beweerd dat het juist deze ICO’s te wijten valt dat de op één na grootste cryptocurrency sinds kort enorme verliezen lijdt.

Sinds maandag 13 augustus is de prijs van ETH voor het eerst sinds november vorig jaar onder de $300 gezakt en is het daar sindsdien niet meer bovenuit gekomen. Binnen een periode van twee weken is ETH met meer dan 44% in waarde gedaald, en op 14 augustus bereikte het haar laagste punt sinds september 2017. Hoewel de gehele crypto-markt in de afgelopen weken flinke verliezen heeft geleden en de totale marktwaarde van alle cryptocurrencies bijna $150 miljard verloor, bleek Ethereum al snel de slechts presterende cryptocurrency van deze maand.

Aangezien de meeste ICO’s die in het afgelopen jaar zijn uitgebracht als ERC-20 tokens op de Ethereum-blockchain, was het logisch voor investeerders om in te kopen met bestaande ETH-coins. Bovendien heeft Ethereum lagere mining fees en snellere gemiddelde transactietijden dan Bitcoin (BTC). Hoewel het volume van de ICO-markten halverwege dit jaar al het dubbele was van heel 2017, lijken bestaande ICO’s op dit moment enorme hoeveelheden ETH te verkopen om de kosten van de dalende cryptomarkt te dekken. Dit resulteert in een overaanbod van de cryptocurrency wat automatisch leidt tot een daling in de prijs.

Als er bij een token sale van een ICO een bedrag wordt opgehaald, betekent dat niet noodzakelijk dat er ook echt nieuw geld op de markt komt. Eerder wordt er slechts bestaand kapitaal in de vorm van Bitcoin of Ethereum verplaatst naar de desbetreffende ICO. Wanneer deelnemers aan een ICO miljoenen dollars aan Ethereum in een ICO pompen, en de ontwikkelaars van de token sale vervolgens al het opgebrachte ETH op de exchange-markt verkopen, wordt dat indirect een gigantische verkooporder, die grote invloed heeft op de prijs van Ethereum.

Ondanks de bearish markt in 2018 floreerden de ICO’s, ook al ging dat wel gepaard met de nodige controverse; uit onderzoek bleek dat 78% van alle ICO’s in 2017 scams waren, en een recenter onderzoek wijst uit dat meer dan de helft van alle ICO’s in de tweede helft van 2018 gefaald zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws