Rico Engelbarts
30/06/2018 13:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2018 13:50

Rapport PwC: Volume van ICO’s in 2018 nu al het dubbele van vorig jaar

Nieuws
pricewaterhousecoopers_PWC_volume_ICO_nu_al_groter_dan_heel_2017

Volgens een gezamenlijk verslag van adviesbureau PwC en de Zwitserse Crypto Valley Association, gaat het, ondanks de instorting van de prijzen van cryptocurrencies, goed met initial coin offerings (ICO’s). PwC ontdekte dat het volume van ICO’s nieuwe recordhoogtes bereikte in de eerste helft van 2018.
Volgens het rapport is het volume van ICO’s alleen al tussen januari en mei 2018 twee keer groot als dat het gedurend heel vorig jaar was. PwC Zwitserland schrijft in een begeleidend persbericht:

In totaal zijn 537 ICO’s met een totaal volume van meer dan $13,7 miljard geregistreerd sinds begin dit jaar. Ter vergelijking waren er in 2017 in totaal 552 ICO’s met een volume van iets meer dan $7 miljard. De gemiddelde omvang van een ICO is sinds vorig jaar bijna verdubbeld van $12,8 miljoen tot meer dan $25,5 miljoen.

De ICO’s van Telegram en EOS, die allebei miljarden bereikten, verdienen bijzondere vermelding; Telegram haalde $1,7 miljard op via haar ICO, terwijl EOS met $4,1 miljard meer dan twee keer zoveel opbracht.
Volgens het rapport over ICO’s zijn de VS, Singapore en Zwitserland nu de belangrijkste ICO-centra wereldwijd, grotendeels als gevolg van de vooruitgang die daar geboekt wordt in de regelgeving. Vooral Zwitserland profiteert van de “Crypto Valley” van de stad Zug, met haar gerichte focus op blockchain- en fintech-startups. Kleinere landen en stadstaten zoals Hong Kong, Gibraltar, Malta of Liechtenstein hebben ook enig succes gehad, door de crypto-vriendelijke modellen van Singapore en Zwitserland te kopiëren.
Wat betreft de regelgeving identificeerden de auteurs drie verschillende benaderingen die momenteel wereldwijd worden geïmplementeerd:

De VS maken gebruik van een gecentraliseerd systeem waarin alle tokens die via een ICO worden aangeboden, als effecten verhandeld zullen worden. In Europa wordt daarentegen meer onderscheid gemaakt in tokens. De Zwitserse Financial Market Supervisory Authority (FINMA) classificeert tokens bijvoorbeeld in drie subcategorieën: asset-, payment- en utility-tokens, die geen daadwerkelijke investering vormen maar de koper directe toegang tot het product op de dienst van de ICO biedt. Ten slotte is de regelgeving in Azië zeer heterogeen; variërend van het verbod op, of het promoten van ICO-projecten.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie