Nieuw onderzoek wijst uit dat 78% van ICO’s in 2017 scams waren

1

Een recente studie, opgesteld door ICO-adviesbureau Statis Group, onthulde dat meer dan 80% van de initial coin offerings (ICO’s) die in 2017 uitgevoerd zijn, als oplichting werden aangemerkt. De studie heeft rekening gehouden met de levenscyclus van ICO’s die liepen in 2017, vanaf het eerste aanbod tot de meest volwassen stadium van het verhandelen op een crypto-exchange.

Het onderzoek zegt dat in 2017 “meer dan 70% van de ICO-financiering (op basis van volume in USD) naar projecten van hogere kwaliteit ging, hoewel 78% van de projecten (op basis van aandeel) werden geïdentificeerd als oplichting”. De analisten ontdekten dat 4% van de ICO’s mislukten en 3% “doodgegaan” zijn.

Volgens de studie bedroeg de totale financiering van coins en tokens in 2017 $11,9 miljard. $1,34 miljard van de ICO’s ging verloren aan oplichterij, waarvan het grootste gedeelte naar drie grote frauduleuze projecten; Pincoin ($660 miljoen), Arisebank ($600 miljoen) en Savedroid ($50 miljoen), samen goed voor $1,31 miljard. Dit suggereert dat hoewel een groot aantal ICO’s oplichterij was, zij zeer weinig financiering ontvingen in vergelijking met de sector als geheel

Eerder deze maand bracht TechCrunch een rapport uit op basis van gegevens van Coinopsy en DeadCoins, waaruit bleek dat meer dan duizend crypto-projecten “al dood” waren op 30 juni 2018. Volgens de lijst van Coinopsy waren er 247 “dode” coins, terwijl DeadCoins een lijst van 830 dode cryptocurrencies had.

Volgens onderzoek van cyper-beveiligingsbedrijf Carbon Black in juni, werd in de eerste helft van 2018 voor ongeveer $1,1 miljard aan digitale currency gestolen. Het beveiligingsbedrijf zei dat criminelen misbruik maken van het dark web om grootschalige diefstal van cryptocurrency mogelijk te maken. Schattingen wijzen uit dat er naar verluidt 12.000 marktplaatsen en 34.000 offerings zijn verbonden aan crypto-diefstal waar hackers misbruik van kunnen maken.

Een gezamenlijk rapport van adviesbureau PwC en de Zwitserse Crypto Valley Association onthulden dat het volume van ICO’s tussen januari en mei 2018 tot nu toe $13,7 miljard bereikte, wat al het dubbele is van wat de markt in heel 2017 had.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws