Rico Engelbarts
01/07/2018 13:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2018 13:39

TechCrunch: meer dan 1000 crypto-projecten worden nu als “dood” beschouwd

Nieuws
techcrunch_meer_dan_1000_crypto_projecten_dood_verklaard

Meer dan duizend crypto-projecten zijn “al dood” op 30 juni 2018, volgens een recent bericht van TechCrunch. De website baseerde haar bewering op gegevens van twee andere websites: Coinopsy en DeadCoins.
Coinopsy biedt dagelijkse overzichten van verschillende cryptocurrencies, waaronder degenen die al “dood” zijn. Het definieert een token als “dood” wanneer het aan een van de volgende beschrijvingen voldoet: “verlaten, opgelicht, website dood, geen nodes, problemen met de wallet, geen social updates, laag volume of ontwikkelaars hebben het project achter zich gelaten.
Volgens de lijst van Coinopsy zijn er 247 “dode” coins op dit moment. Hieronder is ook de beruchte Bitconnect, die in januari werd beëindigd en door de website wordt omschreven als “de meest succesvolle Ponzifraude in crypto tot nu toe”.
DeadCoins heeft ook een lange lijst van 830 “dode” cryptocurrencies. Onder deze valt ook de recente initial coin offering (ICO) van Titanium Blockchain Infrastructure Services, die door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) stopgezet werd wegens frauduleuze praktijken.
Volgens het persbericht van de SEC heeft Titanium $21 miljoen opgehaald bij beleggers uit de Verenigde Staten en andere landen. In haar verklaring waarschuwde de SEC beleggers voor ICO’s, die een uiterst risicovolle vorm van belegging kunnen zijn:

Nadat we meerdere zaken hadden ingediend waarbij naar verluidt frauduleuze ICO’s betrokken waren, willen we opnieuw beleggers aanmoedigen om zeer voorzichtig te zijn wanneer ze deze al investeringen beschouwen.

Het volume van ICO’s heeft tot nu toe al $13,7 miljard bereikt in 2018, wat twee keer zoveel is als in heel 2017. Volgens TechCrunch haalden zwendels en dode ICO’s in 2017 $1 miljard op,
Op 21 juni waarschuwde Adena Friedman, CEO van NASDAQ, dat ICO’s “serieuze risico’s” vormden voor kleine beleggers en beweerde dat projecten die op deze manier geld inzamelen “bijna geen toezicht” hebben.
Eerder in juni zei John McAfee dat hij stopt met het promoten van ICO’s vanwege vermeende bedreigingen van de SEC.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie