techcrunch_meer_dan_1000_crypto_projecten_dood_verklaard

TechCrunch: meer dan 1000 crypto-projecten worden nu als “dood” beschouwd

1

Meer dan duizend crypto-projecten zijn “al dood” op 30 juni 2018, volgens een recent bericht van TechCrunch. De website baseerde haar bewering op gegevens van twee andere websites: Coinopsy en DeadCoins.

Coinopsy biedt dagelijkse overzichten van verschillende cryptocurrencies, waaronder degenen die al “dood” zijn. Het definieert een token als “dood” wanneer het aan een van de volgende beschrijvingen voldoet: “verlaten, opgelicht, website dood, geen nodes, problemen met de wallet, geen social updates, laag volume of ontwikkelaars hebben het project achter zich gelaten.

Volgens de lijst van Coinopsy zijn er 247 “dode” coins op dit moment. Hieronder is ook de beruchte Bitconnect, die in januari werd beëindigd en door de website wordt omschreven als “de meest succesvolle Ponzifraude in crypto tot nu toe”.

DeadCoins heeft ook een lange lijst van 830 “dode” cryptocurrencies. Onder deze valt ook de recente initial coin offering (ICO) van Titanium Blockchain Infrastructure Services, die door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) stopgezet werd wegens frauduleuze praktijken.

Volgens het persbericht van de SEC heeft Titanium $21 miljoen opgehaald bij beleggers uit de Verenigde Staten en andere landen. In haar verklaring waarschuwde de SEC beleggers voor ICO’s, die een uiterst risicovolle vorm van belegging kunnen zijn:

Nadat we meerdere zaken hadden ingediend waarbij naar verluidt frauduleuze ICO’s betrokken waren, willen we opnieuw beleggers aanmoedigen om zeer voorzichtig te zijn wanneer ze deze al investeringen beschouwen.

Het volume van ICO’s heeft tot nu toe al $13,7 miljard bereikt in 2018, wat twee keer zoveel is als in heel 2017. Volgens TechCrunch haalden zwendels en dode ICO’s in 2017 $1 miljard op,

Op 21 juni waarschuwde Adena Friedman, CEO van NASDAQ, dat ICO’s “serieuze risico’s” vormden voor kleine beleggers en beweerde dat projecten die op deze manier geld inzamelen “bijna geen toezicht” hebben.

Eerder in juni zei John McAfee dat hij stopt met het promoten van ICO’s vanwege vermeende bedreigingen van de SEC.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws