Rico Engelbarts
20/06/2018 10:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:01

Crypto-stroman John McAfee geeft SEC de schuld van stilleggen ICO-hype

ICO’s

Cybersecurity-pionier en soms cryptocurrency-stroman John McAfee heeft gezegd dat hij niet langer initial coin offerings (ICO’s) op zijn Twitter-account zal promoten.
De excentrieke McAfee, die eerder zei dat hij zijn eigen “dick” zou eten op nationale televisie, als de Bitcoin-prijs in 2020 niet $1 miljoen zou bereiken, schreef op twitter dat hij zijn publieke steun aan ICO’s vanwege de druk van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) moest staken:

Vanwege SEC-dreigingen werk ik niet langer met ICO’s en adviseer ik hen ook niet meer, en zij die nog ICO’s doen kunnen allemaal verwachten gearresteerd te worden. Het is onrechtvaardig maar het is realiteit. Ik schrijf een artikel over een gelijkwaardig alternatief voor ICO’s waar de SEC niet aan kan komen. Heb nog nog even geduld alsjeblieft.

Johnmcafee_tweet_SEC
De SEC heeft beroemdheden gewaarschuwd dat zij handhavingsacties kunnen ondernemen tegen het promoten van frauduleuze ICO’s en het schenden van andere voorschriften inzake effecten, inclusief openbaarmakingsvereisten voor betaalde vermeldingen.
McAfee beweert dat hij via zijn ICO-adviesdienst $500.000 per tweet en $100,000 per antwoord in rekening bracht. Zijn website zegt dat tweets over de gehele linie $105.000 kosten.
“Klaarblijkelijk vinden mensen het dat waard” zei McAfee op Twitter. “Statistisch gezien heeft elke tweet een gemiddelde opbrengst van meer dan $3 miljoen voor mijn klanten; een rendement van 600%.”
Vorige maand bevond een door McAfee gesteunde ICO zich in een penibele situatie nadat bewijsmateriaal naar voren kwam dat het project de inhoud van de website en whitepaper van een ander project had geplagieerd.
Meer recentelijk heeft McAfee onthuld dat hij van plan is om mee te doen aan de presidentsverkiezingen van 2020, hetzij voor de Libertarische Partij, hetzij via een eigen politieke partij. Hij probeerde in 2016 de nominatie van de Libertarische Partij in de wacht te slepen, maar werd verslagen door de voormalige gouverneur van New Mexico, Gary Johnson, die bijna 60% van de stemmen ontving. McAfee eindigde op de tweede plek met 8,9%, net iets hoger dan Austin Petersen, die momenteel een senaatszetel voor Missouri probeert te verkrijgen en hiervoor Bitcoin-donaties accepteert.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie