Erik Juffermans Erik Juffermans
11/02/2024 20:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2024 16:01

Bitcoin verwachting Nederlandse analist; Niet wat je verwacht

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nederlandse analist deelt bitcoin verwachting; Niet wat je verwacht

Foto: oksana.perkins/Shutterstock

De Nederlandse crypto analist Michael van de Poppe heeft via X zijn visie gedeeld over de komende jaren voor bitcoin (BTC) en de cryptomarkt. Volgens van de Poppe staan we aan de vooravond van een ware institutionele bitcoin cyclus en zal bitcoin veel hoger gaan stijgen dan we ons op dit moment kunnen voorstellen. Hij speculeert zelfs dat BTC in de aanstaande bullmarkt tot wel $600.000 zou kunnen klimmen.

DoopieCash: Grip op je financiën met deze gratis tool
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Deze bitcoin cycle wordt anders

Deze wilde claim van de analist is iets wat controversieel. Een bullmarkt piek van $600.000 zou namelijk tegen een zeer bekend principe ingaan: diminishing returns. Vrij vertaald betekent dit ‘verminderd rendement’. Dit verwijst naar de dalende rendementen die elke bitcoin cyclus dit dusverre noteerde ten opzichte van de voorgaande cyclus.

In 2017 steeg BTC met 12.000 procent ten opzichte van de cyclus bodem. In 2021 was dit percentage 2.000 procent. Volgens dit principe zou de bitcoin koers in de volgende bullrun dus nooit meer dan 2 duizend procent kunnen stijgen.

Een dergelijke stijging zou BTC al naar een astronomische hoogte van $300.000 brengen. Maar van de Poppe denkt dat we de theorie van diminishing returns overboord kunnen gooien. Zo meent hij dat de vorige piek van $69.000 zwaar gemanipuleerd was door de inmiddels failliete cryptobeurs FTX. Ook vergelijkt hij bitcoin, als technologische vooruitgang, met de tech-aandelen die momenteel als een raket gaan.

Daarnaast noemt hij het belang van de bitcoin spot ETF’s. In de eerste paar weken sinds de lancering van de ETF’s stroomden er al enkele miljarden dollars in de bitcoin fondsen. En hier zal het niet bij blijven, meent van de Poppe. Steeds meer instituties zullen bitcoin kiezen als hedge tegen de Amerikaanse dollar. Hij denkt dat de ETF’s een reusachtige bullmarkt zal veroorzaken.

Bitcoin koers naar $600.000?

Hoe lang deze bullmarkt gaat duren is ook niet zeker. Dit heeft volgens van de Poppe vooral te maken met de liquiditeitscyclus. Hierbij zal de Amerikaanse Federal Reserve een grote rol gaan spelen. Zolang de rentes dalen zal er een optimistisch investeringsklimaat zijn. Van de Poppe denkt dat de bitcoinpiek eind 2025 zal plaatsvinden. Maar als de liquiditeit hoog blijft kan de cyclus zelfs doorzetten tot 2026 of zelfs tot 2027.

Maar hoe hoog zal bitcoin deze bullmarkt gaan stijgen. Uiteraard heeft van de Poppe geen glazen bol en kan dit niet met zekerheid voorspellen. Wel denkt hij dat de aanstaande bullmarkt zal lijken op de befaamde ‘dot.com’ bubble van eind jaren negentig. Hij suggereert dat een waarde van $250.000 zeker in bereik is. Maar als de omstandigheden meezitten, voorziet hij zelfs een mogelijke hoogte van $600.000.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie