Ivo Melchers Ivo Melchers
16/10/2023 06:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2023 17:51

Bitcoin verwelkomt opmerkelijke golf aan reusachtige investeerders

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin verwelkomt opmerkelijke golf aan reusachtige investeerders

Foto: Rui Duarte/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen week enkele procenten onderuit gegaan. Dat weerhoudt grote investeerders er echter niet van om de decentrale valuta te accumuleren. Het aantal wallets met 100 – 1.000 BTC is gisteren namelijk met het hoogste aantal gestegen in meer dan anderhalf jaar tijd. De reusachtige whales lijken de huidige BTC koers dus als een koopje te beschouwen.

Bitcoin onder druk: dalend consumentenvertrouwen wijst op recessie
Bitcoin onder druk: dalend consumentenvertrouwen wijst op recessie

Nieuwe bitcoin reuzen

Santiment liet gisteren op X, voorheen aangeduid als Twitter, weten dat er op 14 oktober een historische groei is waargenomen in het aantal wallets met 100 – 1.000 BTC. 16 nieuwe adressen werden die dag namelijk toegevoegd aan dit cohort. Dit is de grootste stijging sinds 28 februari 2022. Met deze nieuwe toevoegingen telt het ecosysteem momenteel 13.967 adressen met 100 – 1.000 BTC.

Tegen de huidige bitcoin koers staat een stapel van 100 BTC gelijk aan 2.690.000 dollar. 1.000 BTC draagt een totale waarde van 26.900.000 dollar.

Vanzelfsprekend is deze groei grotendeels te danken aan het feit dat ‘kleinere’ wallets gradueren tot het volgende cohort. Momenteel bevatten 140.210 adressen tussen de 10 en 100 BTC.

Op 14 oktober maakte Santiment ook al bekend dat het aantal adressen met ten minste 10 BTC een historische groei heeft doorgemaakt sinds februari 2022. Tot 26 september zijn er maar liefst 11.806 nieuwe adressen met minimaal 10 BTC bij gekomen. Hiermee bereikte het totale aantal wallets met ten minste 10 BTC een nieuw record van 157.400. Het betreft een groei van 8,12 procent in een tijdspan van 20 maanden.

Advertentie

Langetermijninvesteerders breiden BTC bezit uit

Eerder deze week kon je tevens lezen dat de zogenoemde langetermijninvesteerders, ofwel de wallets die minimaal 155 dagen bitcoins in bezit hebben, in grote mate aan het accumuleren zijn op het moment. Specifiek worden er meer dan 50.000 BTC per maand toegevoegd aan de totale stapel van deze doorgaans overtuigde investeerders.

Een nieuw record van 14,859 BTC is nu in handen van deze langetermijninvesteerders. Dit staat gelijk aan 76,1 procent van het huidige circulerende BTC aanbod.

De groei van het aantal adressen met een grote hoeveelheid bitcoins in bezit evenals de significante accumulatie van de langetermijninvesteerders zijn bullish signalen voor bitcoin. Terwijl de bitcoin koers de afgelopen tijd niet geweldig presteert, is het vertrouwen in een rooskleurige toekomst allesbehalve verdampt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie