Kevin Schijven Kevin Schijven
03/01/2023 08:47 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2023 08:47

Bitcoin viert verjaardag, maar koers zit vast en mining difficulty zakt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin viert 14e jaardag, maar koers zit vast en mining difficulty zakt

Foto: FunOntheRide/Shutterstock

Bitcoin (BTC) ziet ook na de jaarwisseling vooralsnog weinig actie. De koers hangt nog steeds in het bereik tussen $16.400 en $16.900. Bitcoin viel hier medio december in, toen de Federal Reserve na FOMC toch meer hawkish bleek dan verwacht en zorgen over een recessie toenamen.

Zoals de Nederlandse analist Maartunn meldt, is de markt momenteel zeer onzeker en is er weinig volume aan beide kanten. Op 1 januari kon bitcoin iets stijgen, maar kwam niet verder dan $16.750 en de koers zakt op het moment van schrijven naar $16.670 op Binance en €15.790 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag slechts 0,1% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 7%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $322 miljard en de dominantie op 39,9%. De Fear & Greed Index komt uit op 26 (Fear).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin viert veertiende verjaardag

Het is inmiddels alweer 14 jaar geleden, op 3 januari 2009, dat de eerste block van de blockchain van Bitcoin, de zogeheten Genesis block, werd gemined.

https://twitter.com/Bitversezone/status/1610185158300237824

Advertentie

Bitcoin mining difficulty neemt iets af

Enkele uren geleden werd weer de bitcoin mining difficulty, of moeilijkheidsgraad, aangepast. Deze daalde met 3,6% tegen een gemiddelde hash rate van 243,66 exahashes per seconde (EH/s). Dat betekent dat de druk op miners weer iets verlicht, al ligt de nadruk op iets.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wordt 2023 een herhaling van 2019?

Analist CryptoOnchain meldt dat het transactievolume op Bitcoin momenteel het laagste punt heeft bereikt sinds september 2020. Toch zouden we volgens de analisten van Crypto Insiders snel een terugkeer van volatiliteit kunnen zien, echter ligt de druk op omlaag.

Volgens sommige analisten zou de volatiliteit wel eens gedurende heel 2023 relatief laag kunnen blijven en zien we mogelijk een herhaling van 2019. Het wordt volgens analist Kathleen Brendon vooral een jaar van volhouden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie