Roy van Krieken Roy van Krieken
22/06/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2023 19:00

Bitcoin vliegt omhoog, goud daalt: Tijd voor diversificatie?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Varga Jozsef Zoltan

Bitcoin (BTC) heeft recentelijk weer de krantenkoppen gehaald door eindelijk boven de $30.000 uit te stijgen. Dit terwijl de koers van goud de afgelopen tijd juist is gedaald! Maar hoewel deze ontwikkelingen op het eerste gezicht een kloof tussen deze twee activa lijken te suggereren, is het essentieel om als belegger te onthouden dat bitcoin en goud elkaar nog steeds perfect aanvullen voor een goede beleggingsportefeuille. 

Als je overweegt om goud aan je investeringen toe te voegen dan is nu mogelijk een goed moment. GoldRepublic, een Nederlandse goudhandelaar, heeft namelijk een speciale aanbieding.

Crypto en meer: Ontdek het zelf bij de Dutch Blockchain Days 2024
Crypto en meer: Ontdek het zelf bij de Dutch Blockchain Days 2024

Bitcoin bereikt de $30.000

De recente prijsexplosie van de bitcoin koers lijkt voort te komen uit een combinatie van factoren. Uiteraard kwam er goed nieuws naar buiten, waaronder de verschillende aanvragen van Bitcoin spot ETF’s door grote vermogensbeheerders. Maar ook lijkt het erop dat investeerders bitcoin nog steeds als een veilige haven zien tijdens economisch onrustige periodes, net als goud.

Terwijl goud momenteel juist een neerwaartse trend laat zien betekent dit nou ook weer niet dat het zijn waarde als veilige haven verliest. Integendeel, de huidige daling kan juist worden gezien als een kans om goud tegen een lagere prijs te verwerven, uiteraard met de verwachting dat de prijs zich op de lange termijn zal herstellen. Bovendien blijft goud een stabiele waarde bieden, ongeacht de volatiliteit van de markt.

Ondanks de tegenovergestelde trends, blijven bitcoin en goud elkaar dus aanvullen. Hoewel bitcoin nu eventjes het voortouw neemt, blijft goud een stabiel oppotmiddel dat investeerders veiligheid biedt. Samen kunnen ze een evenwichtige beleggingsportefeuille vormen die zowel groei als stabiliteit biedt.

Beleg in goud bij GoldRepublic

Het is een uitgelezen kans om een betrouwbaar en waardevast edelmetaal aan je portfolio toe te voegen, terwijl je tegelijkertijd profiteert van de huidige prestaties van bitcoin. Samen kunnen bitcoin en goud je portfolio versterken en je helpen navigeren door deze onzekere economische tijden.

Door de gedaalde goudprijs zou dit het perfecte moment kunnen zijn om goud in te slaan via GoldRepublic. Maak een account aan, koop voor minimaal €100 aan goud, zilver of platina, en ontvang een gram goud ter waarde van ongeveer €60 gratis!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie