Kevin Schijven Kevin Schijven
02/11/2022 08:23 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2022 08:23

Bitcoin volatiel na FOMC vandaag, grootste BTC miner lijkt failliet

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt iets ondanks hogere CPI, grote beweging kan nog volgen

Foto: TZIDO SUN/Shutterstock

Bitcoin (BTC) begint na de stijging van afgelopen week weer in een steeds krapper bereik te bewegen. Toch kan de volatiliteit vanavond weer snel toenemen. Bitcoin kwam gisteren niet veel verder dan $20.600 en dipte toen weer even naar $20.250. De koers begon vervolgens te herstellen, maar heeft vanochtend al moeite met $20.500. De BTC prijs zakt op het moment van schrijven naar $20.420 op Binance en €20.650 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,8% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 14,5%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $392 miljard en de dominantie op 38,8%. De Fear & Greed Index komt uit op 30 (Fear).

Zitten bitcoin en de rest van de financiële markt in een bubbel?!
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hoe volatiel wordt bitcoin vandaag na FOMC?

Vandaag na de Federal Open Market Committee (FOMC) zal de Federal Reserve bekendmaken met welk percentage de rente in de VS wordt verhoogd. Naar verwachting zal dat 0,75% zijn. Mocht dit hoger uitpakken, dan zullen veel financiële markten waarschijnlijk negatief reageren, maar mogelijk juist positief als dit lager uitpakt.

Net zo belangrijk is wellicht de speech van Fed voorzitter Jerome Powell vandaag. Hij hint mogelijk wanneer een zogenaamde “Fed pivot,” of omkeer in het beleid, zal volgen. De kans is groot dat de markten sowieso sterk zullen reageren vandaag, aangezien dat na elke FOMC dit jaar gebeurde.

De aankondiging wordt vandaag om 19.00 Nederlandse tijd gemaakt en de speech volgt dan om 19.30. Het kan dus nog spannend vandaag worden en de koersen volatiel.

Advertentie

Grootste bitcoin miner overweegt faillissement

Bloomberg meldt dat Core Scientific, het grootste bitcoin mining bedrijf ter wereld, inmiddels faillissement overweegt. Bitcoin miners hebben het de laatste maanden zwaar vanwege de hoge concurrentie, hoge kosten en lage koers. Als Core Scientific capituleert, zou dat voor veel verkoopdruk kunnen zorgen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin Lightning Network bug

Het Bitcoin Lightning Network ondervond problemen gisteren. Sommige Lightning nodes vielen uit door een synchronisatieprobleem, maar Lightning Labs heeft inmiddels een zogeheten hot fix uitgebracht.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie