Kevin Schijven Kevin Schijven
04/08/2023 08:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2023 08:04

Bitcoin volatiliteit valt extreem laag uit: “er zijn geen verkopers”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin volatiliteit valt extreem laag uit:

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) zit helaas, ondanks een flinke schommeling eerder deze week, nog altijd in hetzelfde krappe bereik. Nadat bitcoin gisteren kort onder $29.000 dipte, steeg de koers even naar $29.400, maar werd daar afgewezen.

Vervolgens daalde de koers gestaag terug naar $29.100. In de afgelopen paar uur stijgt de BTC prijs ietsjes en komt uit op $29.165 op Binance en €26.636 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,4% in de plus. De totale marktkapitalisatie komt uit op $567 miljard en de dominantie op 48,7%. De Fear & Greed Index komt uit op 54 (Neutral).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin en de afnemende correlatie met andere markten

Amerikaanse aandelenmarkten als de S&P 500, waar bitcoin eerder dit jaar nog een hoge correlatie mee had, konden de afgelopen weken flink stijgen terwijl de Amerikaanse dollar index (DXY) daalde. Bitcoin bleef echter achter.

De afgelopen dagen komt de DXY tot rust en zien we aandelenmarkten rood kleuren. Mogelijk komt dit door de kredietverlaging van Fitch. Wederom zien we dat bitcoin niet mee wordt getrokken, maar wel standhoudt.

De correlatie tussen bitcoin en traditionele assets blijft alsmaar afnemen en dat wordt meestal als een goed teken voor bitcoin op de lange termijn gezien.

Advertentie

Niemand koopt noch verkoopt BTC

Echter, een van de redenen waarom bitcoin vastzit, is omdat er momenteel een groot gebrek aan liquiditeit is. Het handelsvolume ligt zeer laag, er zijn nauwelijks verkopers, meldt Axel Adler Jr. Een instroom van nieuw geld is mogelijk nodig voor een uitbraak.

Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar

Bitcoin volatiliteit lager dan traditionele assets

Bitcoin staat normaliter bekend om zijn hoge volatiliteit, maar inmiddels komt deze lager uit dan de S&P 500, goud en obligaties, meldt analist Dylan LeClair.

Volgens analist David Puell hebben we dit soort lage volatiliteit niet meer sinds 2017 gezien voor bitcoin. Het suggereert volgens de analist dat een uitbraak in de komende weken of maanden moet volgen.

Hij voegt daaraan toe dat de bullish trend onlangs een omkeer heeft gemaakt doordat bitcoin miners in juli hun BTC voorraden verkochten.

Is dit een bitcoin hint van Joe Biden?

Momenteel houdt iets heel anders de bitcoin wereld in de greep. Dat is de onderstaande tweet van President Joe Biden. De Bitcoin gemeenschap vraagt zich af of de laserogen, zeer populair onder bitcoin fans, stiekem een bitcoin steunbetuiging van de president zijn. Wij zijn daar sceptisch over.

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie