Kevin Schijven Kevin Schijven
19/03/2022 15:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2022 15:50

Bitcoin ‘volcano bonds’ van El Salvador waarschijnlijk uitgesteld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ‘volcano bonds’ van El Salvador waarschijnlijk uitgesteld

Foto: Lemberg Vector studio/Shutterstock

Deze week stond de lancering van de zogenaamde bitcoin (BTC) ‘volcano bonds’ op de planning. Deze 10-jarige obligaties zouden tussen 15 en 20 maart moeten lanceren, maar het lijkt er inmiddels sterk op dat dit niet meer gaat lukken.

El Salvador werd vorig jaar september het eerste land ter wereld dat een bitcoin wet invoerde en de cryptocurrency een wettelijk betaalmiddel maakte. Het land maakt daarnaast gebruik van zogenaamde geothermische krachtcentrales om energie op te wekken met vulkanen. Begin dit jaar minede El Salvador de allereerste BTC met behulp van vulkanische energie.

Met de vulkaanobligaties is El Salvador van plan maar liefst $1 miljard op te halen bij investeerders. $500 miljoen hiervan wordt dan gebruikt om meer bitcoins te kopen terwijl de andere helft gaat naar de financiering van de ‘Bitcoin City.’

Alejandro Zelaya, de minister van Financiën van El Salvador, kondigde eerder aan dat de lancering voor de volcano bonds tussen 15 maart en 20 maart zal plaatsvinden. Hij waarschuwde toen echter dat hij de oorlog in Oekraïne niet had verwacht en mogelijk voor uitstel kan zorgen.

Dat lijkt dus ook het geval te zijn, al is niets officieel bevestigd. Of de oorlog ook daadwerkelijk de reden voor het uitstel is, is vooralsnog onbekend. Het is dus ook onbekend wanneer we deze obligaties wel kunnen verwachten.

Nederlandse thuiswerkers slaan jackpot met zelf bitcoins maken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin adoptie El Salvador

In gerelateerd bitcoin nieuws, meldt Bloomberg dat de bitcoin adoptie in El Salvador nog nauwelijks impact heeft gehad op bedrijven in het land.

Volgens een onderzoek van de Kamer van Koophandel van El Salvador zegt maar 14% van bedrijven dat zij sinds september een transactie met bitcoin hebben uitgevoerd. Meer dan 90% van de 337 bedrijven die werden ondervraagd, zei dat de adoptie van Bitcoin in het land weinig tot geen invloed had op hun verkoop.

Samson Mow meldt aan Bloomberg dat hij verwacht dat El Salvador de volcano bonds zal uitgeven via LaGeo:

“Vanuit mijn perspectief is het logisch omdat ze een vulkaanmijn gaan opzetten en LaGeo hun geothermische installaties exploiteert.”

Gisteren hintte Mow naar een mogelijk BTC adoptie in Guatemala:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie