Timo Bult Timo Bult
14/03/2022 12:49 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2022 12:49

Bitcoin nieuws deze week: 3 dingen om in de gaten te houden!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin nieuws deze week: 3 dingen om in de gaten te houden!

Foto: yuRomanovich/Shutterstock

Een nieuwe week in crypto is weer begonnen en deze week staat er weer flink wat te gebeuren! In dit artikel lees je een korte vooruitblik op het bitcoin nieuws van deze week. Te beginnen met de lancering van El Salvadors “bitcoin obligaties.”

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

1. El Salvador ‘Bitcoin Bonds’ lanceren

Deze week staat de lancering van de 10-jarige bitcoin bonds, of obligaties, op de planning. Het land werd beroemd binnen de crypto-community nadat het de cryptocurrency officieel omarmde als wettig betaalmiddel. Nu gaat El Salvador nog een stukje verder.

Met de obligaties wil het land $1 miljard ophalen bij investeerders. $500 miljoen daarvan zal worden gebruikt om meer bitcoin te kopen, de andere helft gaat naar het financieren van Bitcoin City. Dit is een enorm project waarover je in deze Bitcoin Blootgelegd meer leest.

De precieze lanceerdatum is nog niet bekend. Alejandro Zelaya, de minister van Financiën van El Salvador, verwacht dat dit ergens tussen 15 en 20 maart zal zijn. De oorlog in Oekraïne kan echter mogelijk voor vertraging zorgen:

“Wij geloven dat tussen 15 en 20 maart de juiste timing is. We hebben het gereedschap bijna klaar. Maar de internationale context zal het ons leren… Ik had de oorlog in Oekraïne niet verwacht,”

Advertentie

2. Terra begint met bitcoin kopen

En er is nog meer bullish bitcoin nieuws. Enkele dagen geleden was te lezen dat Terraform Labs $1,1 miljard aan LUNA aan de Luna Foundation Guard heeft gedoneerd. De LUNA zal worden omgezet in USDT, de stablecoin van het netwerk. Vervolgens zal dat geld worden gebruikt om de reserves van de Luna Foundation Guard te vergroten door bitcoin te kopen. Het nieuws volgt na eerder positief nieuws van Terra. Analisten verwachten dat het deze week zal beginnen met bitcoin kopen.

Dat zal waarschijnlijk niet in een klap gebeuren. Dat zou de markt namelijk flink kunnen beïnvloeden. Toch is het waarschijnlijk dat de enorme aankoop een positief effect op de bitcoin prijs heeft. Dat blijft echter natuurlijk afwachten.

https://twitter.com/Pentosh1/status/1502291021929013254

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

3. FOMC meeting, meer BTC volatiliteit?

Het laatste punt komt uit de Verenigde Staten. Aankomende woensdag houdt de FOMC weer een meeting. Hieruit zal blijken of en hoeveel de rente wordt verhoogd in de VS. In het verleden waren de reacties op dit nieuws relatief heftig, met aardig wat volatiliteit tot gevolg. Wordt dit weer een buy the rumour, sell the news event? Bekijk de nieuwe video van John waarin hij onder andere ingaat op dit nieuws!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie