Roy van Krieken Roy van Krieken
10/02/2022 13:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2022 13:51

El Salvador geeft volgende maand de eerste bitcoin obligaties uit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El Salvador lanceert een nationaal bitcoin kantoor

Foto: Marcelo Mollaretti/Shutterstock

Het Midden-Amerikaanse El Salvador staat sinds het vorige jaar aan de frontlinie van bitcoin (BTC) adoptie in de wereld. Het land onder leiding van ‘bitcoin president’ Nayib Bukele heeft de cryptocurrency als wettig betaalmiddel omarmd en zal zelfs binnenkort bitcoin obligaties uitgeven. 

Bitcoin ETF’s behalen nieuwe mijlpaal na slechts twee maanden
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin obligaties

Volgens de Minister van Financiën van het land, Alejandro Zelaya, zal de uitgifte van deze controversiële ‘bitcoin bonds’ volgende maand van start gaan. In een interview met lokale media stelt hij dat ergens tussen 15 en 20 maart de overheid volledig gereed is om te beginnen met het uitgeven van dergelijke obligaties.

Het oorspronkelijke plan was om zeker $1 miljard aan bitcoin obligaties beschikbaar te stellen en het lijkt erop dat dit plan sindsdien onveranderd is. Wel geeft Zelaya aan dat de interesse waarschijnlijk zo hoog zal zijn dat er een kans bestaat dat de obligatieleningen met zeker $500 miljoen overtekend zullen worden.

Deze nieuwe soort obligatielening zal toegankelijker zijn dan traditionele obligatieleningen, aldus Zelaya. Mensen kunnen al met $100 participeren en het is niet nodig om een aankoop te doen via speciale brokers.

Met de opbrengsten zal de overheid van El Salvador onder meer een enorm ambitieus plan financieren. Vorig jaar maakte president Bukele de plannen voor een ware ‘Bitcoin city’ bekend. Zeker $500 miljoen dat wordt opgehaald bij de uitgifte van de bitcoin bonds zal worden gebruikt om deze bitcoin stad van de grond te krijgen.

Heftige kritiek

Hoewel crypto investeerders over de hele wereld vol enthousiasme kijken naar de ontwikkelingen in El Salvador zijn financiële toezichthouders een stuk minder positief. Zij maken zich grote zorgen over de risico’s die gepaard gaan met de uitgifte van bitcoin bonds, alsmede het plan om een bitcoin stad te bouwen.

Het IMF heeft meermaals een oproep gedaan aan het adres van de overheid in El Salvador om de revolutionaire bitcoin wet te herroepen en om afstand te doen van de plannen om bitcoin obligaties uit te geven. Volgens het orgaan bestaat anders de kans dat het land een financiële catastrofe tegemoet zal zien.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie