Roy van Krieken Roy van Krieken
23/11/2021 15:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2021 15:49

IMF bekritiseert de ambitieuze bitcoin plannen van El Salvador

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
IMF bekritiseert de ambitieuze bitcoin plannen van El Salvador

Foto: christianthiel.net/Shutterstock

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft gisteren een stevige waarschuwing aan het adres van het Centraal-Amerikaanse land El Salvador afgegeven. Het IMF geeft aan dat zij grote gevaren zien in de Bitcoin (BTC) koers die El Salvador heeft ingeslagen en adviseert het land dat enige terughoudendheid geen slecht idee is.

Zitten bitcoin en de rest van de financiële markt in een bubbel?!
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BTC in El Salvador

Een tijdje terug schreef El Salvador geschiedenis door het eerste te land ter wereld te worden waar bitcoin als legaal betaalmiddel erkent werd. In eerste instantie werd deze ontwikkeling lovend onthaald door de crypto gemeenschap, maar regulerende organen over de hele wereld maakten zich direct grote zorgen.

Volgens het IMF heeft de crypto industrie wel degelijk de potentie om bij te dragen aan de wereldeconomie. Echter, zij stellen dat het accepteren van bitcoin als legaal betaalmiddel door El Salvador op dit moment enorm gevaarlijk kan zijn voor de stabiliteit van het globale financiële systeem.. 

“Door de hoog prijsvolatiliteit van bitcoin, zorgt het gebruik als legaal betaalmiddel voor grote risico’s omtrent de bescherming van consumenten, financiële integriteit en financiële stabiliteit.”

Om die reden adviseert het IMF El Salvador om de revolutionaire bitcoin wet te herzien en om de schaal van deze wet enigszins te beperken. Daarnaast zou het land volgens het IMF moeten investeren in een beter financieel regulerend orgaan om zo mogelijke negatieve gevolgen te kunnen beperken.

Bitcoin stad

Het lijkt geen toeval dat het IMF juist nu met wederom een sterke waarschuwing aan het adres van El Salvador komt. Een paar dagen geleden werd namelijk bekend dat El Salvador een ware Bitcoin stad wil realiseren.

De president van El Salvador, Nayib Bukele, gaf vorige week aan dat zij serieus van plan zijn om een volledige Bitcoin stad te bouwen. De stad zou volledig functioneel moeten zijn met een eigen winkelcentrum, uitgaansgelegenheden, een luchthaven en nog veel meer.

Om dit te financieren zal er een effectenplatform worden gelanceerd voor tenminste $1 miljard aan bitcoin obligaties. De helft hiervan zal direct gebruikt worden om de bouw van de stad te bewerkstelligen. Ook hier heeft het IMF sterk hun twijfels bij.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie