Ivo Melchers Ivo Melchers
16/01/2024 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2024 09:26

Bitcoin-voorstander laat Amerikaanse presidentsdroom varen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-voorstander laat presidentsdroom varen en trekt zich terug

Foto: Aaron of L.A. Photography/Shutterstock

De pro-Bitcoin (BTC) Republikeinse presidentskandidaat Vivek Ramaswamy heeft zich teruggetrokken uit de race voor presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Hiermee komt er een eind aan zijn bijna een jaar durende campagne, waarin Bitcoin en crypto op de voorgrond stond.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin-vriendelijke kandidaat stopt ermee

Ramaswamy kondigde vandaag de beëindiging van zijn campagne aan op een persconferentie in Des Moines, de hoofdstad van de staat Iowa. ‘’Vanaf dit moment gaan we deze presidentiële campagne opschorten,’’ zo zei hij.

Ramaswamy trekt de stekker eruit na een teleurstellend resultaat bij de Republikeinse caucuses in Iowa. De Republikeinse caucuses is een bijeenkomst van Republikeinse kiezers om te stemmen over hun voorkeur voor de presidentsverkiezingen. Hij eindigde op de vierde plek.

Donald Trump heeft een klinkende overwinning behaald bij deze eerste Amerikaanse voorverkiezingen. Ramaswamy sprak in zijn speech zijn steun uit voor de voormalig president:

“In de toekomst zal hij mijn volledige steun krijgen voor het presidentschap. We hebben vanavond niet de verrassing kunnen brengen die we wilden.”

Ramaswamy is niet de eerste crypto-voorstander die de presidentsstrijd verlaat. In augustus vorig jaar verliet Francis Suarez, de burgemeester van Miami, ook al het toneel. Overgebleven crypto-liefhebbers zijn Robert F. Kennedy Jr., de neef van John F. Kennedy, en Ron DeSantis, Republikein en tevens gouverneur van Florida.

Advertentie

Crypto plannen Ramaswamy

Ramaswamy, een voormalig biotechdirecteur, dook op in het presidentiële campgagnecircuit als een relatief onbekende kandidaat, maar verwierf al snel aanhang binnen de crypto gemeenschap.

Hij was de enige presidentskandidaat die een beleidskader voor crypto introduceerde. In zijn plannen legde hij de nadruk op het beschermen van softwareontwikkelaars en wallets, het classificeren van de meeste cryptovaluta als commodities en het aanzienlijk verminderen van de invloed van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in de cryptosector.

Tijdens zijn campagne accepteerde hij zelfs bitcoin-donaties. In mei vorig jaar kondigde hij de stap aan. Hij was de tweede presidentskandidaat ooit die BTC accepteerde voor zijn donaties. Robert F. Kennedy Jr., ging Ramaswamy voor.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie