Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
22/05/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2023 06:00

Nog een Amerikaanse presidentskandidaat accepteert bitcoin donaties

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nog een Amerikaanse presidentskandidaat accepteert bitcoin donaties

Foto: Consolidated News Photos/Shutterstock

De Amerikaanse presidentskandidaat Vivek Ramaswamy heeft aangekondigd dat hij bitcoin (BTC) donaties accepteert voor de aankomende presidentsverkiezingen van 2024. Daarmee treedt de presidentskandidaat in de voetsporen van Robert F. Kennedy Jr., die al langere tijd een voorstander van bitcoin is. Robert kondigde afgelopen weekend als eerste presidentskandidaat aan bitcoin donaties te accepteren.

$0 naar bitcoin ETF’s, is dat een slecht teken? Expert legt uit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin donateurs ontvangen gratis NFT

Vivek kondigde zaterdag het nieuws groots aan tijdens het Bitcoin 2023 evenement in Miami, Florida. Hij deed dit door een QR-code groots op een scherm te projecteren voor het publiek. Via BitPay kan men BTC storten tot een maximale waarde van $6.600. Donateurs krijgen er nog wel iets voor terug: namelijk een non-fungible token (NFT). De aankondiging van de donatie ging gepaard met de volgende controversiele statement: 

“Laten we van de verkiezingen van 2024 een referendum maken over fiat valuta.”

Advertentie

Een verschuiving in de Amerikaanse politiek?

Er zijn dus nu twee presidentskandidaten die zich publiekelijk positioneren als pro-BTC. Het staat in sterk contrast met de Amerikaanse politiek die veelal twijfelachtig is geweest richting de adoptie van BTC en crypto in het algemeen. Het sentiment lijkt nog niet in de algemene politiek te zijn omgeslagen aangezien wetgevers in het Huis van Afgevaardigden van Kansas een wetsvoorstel hebben ingediend dat een limiet van $100 stelt voor politiek crypto donaties. Het wetsvoorstel bepaalt verder dat als de donatie onder deze drempel valt, de ontvanger de cryptocurrency onmiddellijk moet omzetten in Amerikaanse dollars. 

Robert F. Kennedy Jr. was dus ook aanwezijg tijdens het Bitcoin evenement. Het neefje van oud-president John F. Kennedy zei op 19 mei het volgende over bitcoin, vrijheid en democratie:

“Vandaag laten we de wereld de kracht, de duurzaamheid en de flexibiliteit van bitcoin zien. […] Bijna iedereen in deze zaal is zich bewust van het verband tussen bitcoin en democratie en vrijheid. […] Ze zijn gepassioneerd vanwege de diepe vertegenwoordiging van een diepe behoefte die we hebben aan vrijheid en democratie en de belofte die deze innovatie heeft om die deugen te garanderen.”

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie