Timo Bult Timo Bult
03/04/2024 18:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2024 18:24

Bitcoin vormt negatief signaal, ‘een typisch continuatiepatroon’

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin vormt negatief signaal, 'een typisch continuatiepatroon'

Foto: Nikolas Gregor/Shutterstock

Na een periode van euforie lijkt bitcoin (BTC) het nu lastig te hebben. Na afgewezen te zijn bij 70.000 dollar, handelt de BTC koers nu rond 65.000 dollar. De analist Nebraskangooner deelde op X een analyse waarop te zien is dat de koers op dit moment een negatief patroon vormt.

Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers vormt ‘bear flag’

Om precies te zijn gaat het om een bear flag-patroon. Onder andere op de 2-uursgrafiek zou te zien zijn hoe bitcoin de afgelopen dagen flink in waarde daalde, maar op dit moment in een lichte uptrend zit.

Het patroon wordt een bear flag genoemd omdat de daling in deze de vlaggenmast vertegenwoordigt. De consoliderende prijs moet vervolgens op een vlag lijken.

De analist stelt dat dit een patroon is om in de gaten te houden. Volgens Nebraskangooner is dit “typisch een continuatiepatroon,” wat betekent dat de voorgaande beweging in veel gevallen wordt voortgezet. Met andere woorden, dat zou een verdere daling betekenen.

Voor de koers lijken onder het huidige niveau vooral 62.500 dollar en 60.000 dollar belangrijke zones te zijn. Hier zou eventueel steun gevonden kunnen worden.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin 66.300 dollar op crypto exchange Bybit (Powered by SATOS). Op het Nederlandse crypto-handelsplatform Bitvavo is bitcoins koers 61.325 euro.

Uiteraard is het belangrijk te beseffen dat dit een enkel koerspatroon is uit een analyse. Dit betreft dan ook geen financieel advies.

Bitcoin-investeerders ervaren angst door bewegingen bij Amerikaanse overheid

Een deel van de oorzaak van de recente dalingen lijkt onder andere bij de Amerikaanse overheid te liggen. Die verplaatste gisteren in ieder geval een deel van zijn enorme bitcoin-voorraad.

Deze bitcoins nam het eerder in beslag nadat het de beruchte darkwebmarktplaats Silk Road. Het gaat om in totaal 30.174 BTC met een waarde van ongeveer 2 miljard dollar.

Vooralsnog is slechts 130 miljoen dollar aan BTC naar cryptobeurs Coinbase verstuurd. Maar hier en daar wordt gespeculeerd dat de Amerikaanse autoriteiten zich klaar zouden maken om de rest ook te verkopen.

Onlangs publiceerde de bekende Nederlandse analist PlanB zijn voorspelling voor april en erna. Zijn model voorspelt opvallende prijzen voor 2024.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie