Kevin Schijven Kevin Schijven
10/05/2021 08:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2021 08:38

Bitcoin weer terug richting $60.000, Ethereum vestigt nieuw record boven $4.100 en meer stijgers vandaag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin weer terug richting $60.000, Ethereum vestigt nieuw record boven $4.100 en meer stijgers vandaag

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt kleurt mooi groen vandaag en de totale marktkapitalisatie staat nu alweer boven $2,6 miljard. Voor de rest tonen de meeste koersen vergelijkbare bewegingen als in de afgelopen paar weken.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) klimt langzamerhand weer richting $60.000. Gisterenmiddag kwam de koers nog even bij $56.500 uit, maar vanochtend tikte bitcoin twee keer $60.000 aan na een stijging van 6%. Dat is het hoogst in meer dan drie weken. Toch lijkt de weerstand rond $60.000 voor nu wellicht nog een brug te ver zijn. Op het moment van schrijven zakt bitcoin weer onder $59.000 en gaat de koers weer richting $58.000. Toch ziet bitcoin er weer meer bullish uit vandaag dan in weken.

Ethereum (ETH)

De enorme rally van Ethereum (ETH) zet gewoon door. Gisteren bereikte de ether koers net niet de $4.000, maar vanochtend brak ether hier zonder moeite doorheen. De ether koers vestigde vanochtend een nieuw record van $4.140, ook na een stijging van 6% in de nacht.

Het lijkt erop dat de koers hier goed stand weet te houden, het is dus goed mogelijk dat ether vandaag nogmaals een nieuwe all-time high (ATH) gaat neerzetten.

Cardano (ADA)

Cardano (ADA) vestigde gisterenmiddag al een nieuwe ATH van $1,82. Dit record werd gedurende nacht vier keer evenaart, ook weer vanochtend. Gaat het ADA nog lukken om later vandaag door deze weerstand te breken of is deze voorlopig nog te groot?

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin (DOGE) verloor 35% van zijn waarde na het gastoptreden van Tesla CEO Elon Musk tijdens Saturday Night Live. Daarna kreeg de koers toch weer een boost door een aankondiging van SpaceX die een maanmissie met Dogecoin gaat financieren.

Grootste stijgers

We zien vandaag zeer weinig tokens diep in het rood staan. Onder de grootste stijgers zien we vandaag weer enkele usual suspects. Telcoin (TEL) stijgt weer met 25%, stellar lumens (XLM) 20%, litecoin (LTC) 16% en fantom (FTM) en lisk (LSK) met 15%. Daarnaast zien we ook weer enkele exchange tokens het vandaag goed doen; huobi token (HT) en okb (OKB) staan beide bijna 20% in de plus.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie