Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
13/06/2021 07:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2021 07:40

Bitcoin wettig betaalmiddel in El Salvador, maar in de ban in Nederland? Meer in Madelon Praat!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Wat een nieuws zagen we voorbij komen deze week! We zagen onder andere dat El Salvador bitcoin als wettig betaalmiddel omarmde; wat een mooi nieuws. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Welke gevolgen heeft dit voor de overheid en voor de banken? Onder andere het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Bank voor Internationale Betalingen (BIS) lieten van zich horen.

Binnen de landsgrenzen deed de directeur van het Centraal Planbureau (CPB), Pieter Hasekamp, het nodige stof opwaaien. Hasekamp liet middels een essay in het Financieel Dagblad weten dat hij vindt dat Nederland Bitcoin en andere cryptocurrencies moet verbieden. Hasekamp werd vervolgens door hij minister van Financiën, Wopke Hoekstra, teruggefloten. Er is genoeg gebeurd om te behandelen in een nieuwe, bomvolle Madelon Praat!

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Join de MoneyTalks community!

Sinds kort bestaat de MoneyTalks community van Madelon! In deze online community kan je vragen stellen en kennis delen! Ook maakt Madelon er technische analyses op aanvraag worden er Q&A-sessies georganiseerd waarin live vragen kunnen worden gesteld. Maak je je eigen analyses, dan kunnen de experts in de community daar een blik voor je op werpen!

Madelon legt ook uit! Middels de cursussen van Madelon leer je onder andere hoe je veilig en vertrouwd aan de slag kan gaan met bitcoin en andere cryptocurrencies en hoe je winst kan boeken met het investeren in crypto. Kennismaken met Madelon? Bekijk dan ook haar gratis cursussen! 

In de gratis cursus Bitcoin Basics & Crypto’s krijg je een preview van onderwerpen als Bitcoin, andere cryptocurrencies, hoe deze veilig op te slaan en je eerste crypto’s aanschaffen. De eveneens kosteloze cursus Technische Analyse van A tot Z licht een tipje van de sluier als het gaat om de handel in cryptocurrencies en het lezen van de koersgrafieken die daar bij horen. Meer lezen over Madelon doe je op haar bedrijfspagina op Crypto Insiders!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement