Roy van Krieken Roy van Krieken
12/03/2022 13:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2022 13:10

Bitcoin whales blijven aan de zijlijn staan, opwaartse trend onzeker

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

 

De laatste tijd is de accumulatie van bitcoin (BTC) door investeerders behoorlijk versneld. Het aantal zogeheten accumulation wallets bereikte onlangs zelfs een nieuw record. Hoewel dit positieve signalen zijn wil het niet zeggen dat alles nu rozengeur en maneschijn is. Bitcoin whales, ofwel grote investeerders, lijken niet te participeren in deze fase van accumulatie en het zijn juist de whales met de benodigde slagkracht om bitcoin weer te katapulteren.

Lezer investeerde met ‘boerenverstand’ in bitcoin en kocht droomauto
Lezer investeerde met ‘boerenverstand’ in bitcoin en kocht droomauto

Bitcoin whales

Volgens data van het on-chain platform Ecoinmetrics is een duidelijke discrepantie tussen grote en kleine investeerders te zien. De kleine investeerders, ofwel small fish, slaan op het moment grootschalig bitcoin in. De whales, wallets met meer dan 1.000 BTC in het bezit, lijken dit echter helemaal niet te doen.

“Bitcoin whales en small fish… twee verschillende werelden op dit moment. De kleine vissen zijn aan het accumuleren alsof er geen morgen is, terwijl de walvissen aan het distribueren zijn. Zonder de walvissen, betwijfel ik of er genoeg momentum is voor een aanhoudende opwaartse trend.”

Ecoinmetrics stelt dat zonder de steun van bitcoin whales het erg onwaarschijnlijk is dat de bitcoin koers naar boven zal uitbreken. Doordat whales de diepste zakken hebben, zijn zij degene met de meeste invloed op de bitcoin koers. Daarom verwacht Ecoinmetrics voorlopig geen serieuze langdurige opwaartse beweging.

Fase van accumulatie

Aan de ene kant is het dus niet bepaald bullish dat bitcoin whales aan de zijlijn blijven staan op het moment. Toch is sprake van een fase van serieuze accumulatie. Het aantal bitcoin adressen dat aan het accumuleren is stijgt de afgelopen tijd tot recordhoogtes. Uiteraard is dit simpelweg een positief signaal, ondanks dat de whales hier niet aan meedoen.

https://twitter.com/mskvsk/status/1498471586730438660

Het laat zien dat veel bitcoin investeerders het huidige prijsgebied een mooi punt vinden om bij te kopen. Daarnaast getuigt het van een hoog vertrouwen in de nabije toekomst van de bitcoin prijs. Het wachten is nu op de whales. Mochten zij ook grootschalig beginnen in te slaan is een serieuze opwaartse trend zeker een waarschijnlijk scenario.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie