Roy van Krieken Roy van Krieken
09/04/2022 16:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2022 16:14

Bitcoin whales blijven kopen, ondanks kwakkelende koers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De bitcoin (BTC) koers is gisterenavond tot de schrik van veel investeerders weer gezakt tot rond de $42.100. Hoewel er nog geen reden is voor paniek, maken veel bitcoin investeerders zich toch weer lichtelijk zorgen. Grote investeerders, de zogeheten whales, lijken zich echter totaal niet druk te maken. Zij kopen op dit moment grootschalig in.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers

Bitcoin bulls waren niet in staat om naar boven uit te breken en een neerwaartse beweging was het gevolg. Deze beweging was vrij heftig en dit was ook te zien aan de hoeveelheid liquidaties die plaatsvond. Sinds gisterenavond zijn er voor maar liefst $200 miljoen aan posities geliquideerd, zo blijkt uit data van Coinglass.

Op de korte termijn zijn handelaren en investeerders dan ook bearish. Veel analisten kijken op dit moment naar een terugtest van het niveau rond de $40.000. Het is natuurlijk in een dergelijk scenario niet uit te sluiten dat de bitcoin koers ook nog substantieel onder de $40.000 zal duiken.

In het weekend is het handelsvolume meestal een stuk lager dan doordeweeks. Dit kan soms tot hoge volatiliteit in het weekend leiden. Mede-oprichters van Glassnode, Yann Allemann en Jan Happel, gaven daarom aan dat zij zich opmaken voor een periode van mogelijk heftige koersbewegingen.

Bitcoin whales

De grote bitcoin investeerders van deze wereld lijken zich totaal niet te druk te maken om de nabije toekomst van de bitcoin koers. Volgens de laatste data zijn whales op dit moment grootschalig aan het inslaan. Zij kochten grote hoeveelheden bitcoin op die door onzekere investeerders in de verkoop werden gegooid.

Het lijkt er dus sterk op dat bitcoin whales goede hoop hebben voor de middellange tot lange termijn. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie