Simon Bosch Simon Bosch
27/05/2024 18:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2024 15:53

Bitcoin whales slaan weer massaal in, volgens blockchain data

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-whales-BTC-santiment

Foto: Shutterstock/Tory Kallman

Sinds afgelopen maart is de bitcoin koers bijna alleen maar zijwaarts gegaan. De koers staat nu op hetzelfde punt als halverwege maart, en veel investeerders zullen uit paniek hebben verkocht. Maar het lijkt erop dat grote investeerders weer optimistisch zijn, want volgens on-chain data kopen zij weer bij.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Whales zijn terug na pauze

Uit een analyse van CryptoQuant-analist AbramChart blijkt dat het aantal coins dat van whales is sinds 6 mei weer aan het groeien is. Begin deze maand groeiden de balansen van whales met slechts 2,5% per 30 dagen; dat is een flinke vermindering ten opzichte van ruim 10% van eind maart. Inmiddels is het percentage weer gestegen tot ongeveer 5%.

Tegelijkertijd hebben whales netto niet verkocht in die periode. Sterker nog, AbramChart’s meting gaat terug tot halverwege januari, en in deze 5 maanden tijd is er geen enkele periode geweest van significante krimp. Dat betekent dat whales netto niet hebben bijgekocht, maar ook niet hebben verkocht.

Onder whales vallen grote investeerders, maar bijvoorbeeld ook private miners met veel BTC in hun bezit. CryptoQuant meet niet de adressen van crypto exchanges en mining pools. Het is mogelijk dat diepe zakken daar nog meer coins bewaren.

Hoeveel coins deze groep sindsdien precies heeft aangekocht is moeilijk te zien aan deze grafiek, maar in ieder geval gaat het om meer dan 100.000 BTC.

Advertentie

Crypto handelaren wachten op koersuitbraak

Eigenlijk de hele markt lijkt op het moment af te wachten of de koersen naar boven of naar beneden zullen uitbreken. Vorige week was één van de meest positieve gebeurtenissen de goedkeuring van spot-ETF’s voor ethereum (ETH). De grootste altcoin is sindsdien nog niet erg hard in prijs gestegen, alhoewel de koers wel nog steeds rond het hoogtepunt hangt.

De begin dit jaar geïntroduceerde Exchange Traded Funds hebben volgens analisten een gunstig effect op de crypto-markt. Onderzoekers van Bitfinex concludeerden dat de beursfondsen voor extra prijsstabiliteit zorgen. Sinds begin dit jaar zijn ze met miljarden dollars gegroeid.

De begin dit jaar geïntroduceerde Exchange Traded Funds hebben volgens analisten een gunstig effect op de crypto-markt. Onderzoekers van Bitfinex concludeerden dat de beursfondsen voor extra prijsstabiliteit zorgen. Sinds begin dit jaar zijn ze met miljarden dollars gegroeid. Bovendien heeft de koers gemeten in verschillende fiat-valuta alweer nieuwe records bereikt. De euro en de dollar zijn twee van de valuta waar dit niet voor geldt.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie