Tim Kamp Tim Kamp
24/02/2024 11:59 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2024 11:31

Bitcoin winsten stuwen miljardenbedrijf Block naar opmerkelijke resultaten

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin winsten stuwen miljardenbedrijf Block naar opmerkelijke resultaten

Foto: Tada Images/Shutterstock

Block, het moederbedrijf van onder andere Cash App, heeft onlangs indrukwekkende resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal van 2023. Het bedrijf onder leiding van Twitter-oprichter Jack Dorsey laat daarbij een opmerkelijke toename aan bitcoin (BTC) winsten zien.

Bitcoiners betalen meer dan €2 miljoen voor historisch halving blok
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Cash App deelt positief bitcoin-resultaat

Volgens de gepubliceerde kwartaalcijfers heeft Jack Dorsey’s Block een aanzienlijke toename gezien in de brutowinsten uit bitcoin tijdens het vierde kwartaal van het boekjaar. Deze winsten bedragen maar liefst 205 miljoen dollar, wat een opmerkelijke stijging vertegenwoordigt ten opzichte van eerdere kwartalen.

De bitcoin-brutowinsten van het betalingsbedrijf zijn afkomstig van hun aanzienlijke investeringen in crypto. Zo werd er in het laatste kwartaal van afgelopen jaar 66 miljoen dollar netto winst geboekt door de verkoop van bitcoin via Cash App. Dat maakt het een procentuele toename van 90 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Het totale verkoopbedrag van bitcoin aan klanten was zelfs 2,5 miljard dollar, een stijging van 37 procent op jaarbasis.

Gedurende het hele jaar is er een vergelijkbare trend van groei te zien in de resultaten. De inkomsten uit bitcoin bedroegen 9,5 miljard dollar, wat een stijging van 34 procent betekent vergeleken met het voorgaande jaar. Dit is ook te zien aan de brutowinst, dat met 31 procent is gestegen.

Advertentie

Ook moederbedrijf Block deelt aanzienlijke cryptocijfers

Jack Dorsey, CEO van Block, laat in een statement weten wat de toekomstplannen van ‘zijn’ Cash App zijn.

“Cash App streeft ernaar een van de belangrijkste aanbieders van bankdiensten te worden voor huishoudens in de Verenigde Staten die tot $150.000 per jaar verdienen.”

Cash App is een mobiele betaaldienst waarmee gebruikers geld kunnen overmaken via hun smartphones. Het maakt het ook mogelijk om bitcoin te kopen, verkopen, verzenden en ontvangen met gekoppelde kaarten of contant saldo. Het bedrijf genereerde een brutowinst van 1,18 miljard dollar in het vierde kwartaal. Ook dit is een knappe vooruitgang op jaarbasis, namelijk 25 procent

Volgens data beheert Cash App momenteel 8.027 bitcoin tegen een waarde van 413 miljoen dollar. Amrita Ahuja, de Chief Operating Officer & Chief Financial Officer, zei het volgende over de toegenomen winst:

“De verbetering ten opzichte van het derde kwartaal werd aangedreven door een aantal factoren, waaronder een toename van de brutowinst op bitcoin door prijswijzigingen die gedurende het kwartaal zijn doorgevoerd.”

De aandelen van het moederbedrijf deden het daarmee ook erg goed. Een stijging van 5,4 procent, zo blijkt uit resultatenrapport. Block boekte tevens een brutowinst van 2,02 miljard dollar voor het kwartaal, wat een stijging van 22 procent  betekent vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2022.

De brutowinst voor heel 2023 steeg tot 7,5 miljard dollar, een toename van 25 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Kortom, een positieve afsluiting van het boekjaar voor Block.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie