Ivo Melchers Ivo Melchers
05/11/2023 11:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2023 10:28

Bitcoin wint hoe dan ook in Argentinië, beslissende verkiezing nadert

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin wint hoe dan ook in Argentinië, beslissende verkiezing nadert

Foto: Armando Oliveira/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zal hoe dan ook een rol spelen in Argentinië, ongeacht de uitkomst van de tweede stemronde die uit zal maken wie de nieuwe president van het land wordt. Bitcoin-voorstanders Sergio Massa en Javier Milei staan 19 november oog in oog bij wellicht de belangrijkste verkiezingen in jaren.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin vriendelijke presidenten

In de eerste stemronde, die op 22 oktober plaatsvond, kwam er geen definitieve winnaar uit de bus. Hiervoor moest een kandidaat 45 procent van de stemmen binnenhalen, of 40 procent van de stemmen én 10 procentpunten meer dan de nummer twee. Massa, de huidige minister van Economische Zaken in Argentinië, kwam als de nummer 1 uit de strijd met ruim 36 procent van de stemmen. Zijn uitdager Milei, een ultraliberale nieuwkomer, kwam niet verder dan zo’n 30 procent. Patricia Bullrih, de voormalig minister van Veiligheid, valt met minder dan 24 procent van de stemmen uit de strijd.

Met deze uitslag zullen Argentijnen op 19 november wederom naar de stembus moeten gaan om een keuze te maken tussen Massa of Milei. Voor Bitcoin-fanaten zal het weinig uitmaken wie er met de winst van doorgaat; beiden hebben namelijk Bitcoin-vriendelijke plannen.

Aan de ene kant heeft Massa plannen om bitcoin te minen met het overschot aan aardgas uit de Vaca Muerta schalieformatie om de activiteiten van stroom te voorzien. Ondertussen is Milei van mening dat bitcoin de natuurlijke reactie is tegen de centrale banken en verkiest de decentrale valuta dan ook boven gecentraliseerd bankieren. Hij wil de centrale bank volledig opheffen en de Amerikaanse dollar bovendien als nationale valuta aannemen.

Ondanks het feit dat beide presidentskandidaten een positieve blik richting bitcoin hebben, zijn er geen plannen naar buiten gebracht om bitcoin tot wettig betaalmiddel te maken. Argentinië zal dus niet El Salvador achterna gaan wat dat betreft.

Advertentie

Inflatiecrisis Argentinië: BTC als oplossing

Argentinië kampt al enige tijd met aanzienlijke inflatieproblemen. Deze is opgelopen tot 140 procent op jaarbasis en 40 procent van de 45 miljoen inwoners zou bovendien in armoede leven. In de afgelopen tien jaar is het land tevens al zeker zes keer in een grote recessie terechtgekomen.

Op economisch vlak valt er dus gigantisch veel winst te behalen voor Argentinië. Veel inwoners vluchten dan ook naar crypto zoals bitcoin om te ontsnappen aan de geldontwaarding van de peso. Bitcoin steeg recentelijk dan ook tot een recordhoogte in Argentinië.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie