Timo Bult Timo Bult
10/06/2022 06:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 15:57

Bitcoin wordt tegen 2030 door 10% van de wereld gebruikt: Onderzoek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: zemkooo / Shutterstock.com

De adoptie van Bitcoin (BTC) door de wereldbevolking kan tegen 2030 de 10% hebben bereikt, dat stelt Blockware in een recent onderzoeksrapport. In het rapport onderzoekt het de adoptiecurve van Bitcoin in vergelijking met andere baanbrekende technologieën. Blockware komt daarbij tot de conclusie dat deze curve voor Bitcoin een stuk sneller kan stijgen!

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin adoptie tegen 2030

Ten eerste legt Blockware uit wat de adoptiecurve eigenlijk is. Dit is de sociologische ontwikkeling van een technologie. Doordat mensen zich veelal hetzelfde gedragen, ontwikkelt de adoptie van een technologie zich ook vaak op eenzelfde manier.

Namelijk in een S-curve; eerst gaat het langzaam met vroege gebruikers die de technologie langzaam oppakken, en dan kan het snel gaan wanneer de mensenmassa arriveert, waarna de adoptiegroei weer vertraagt nadat de meeste mensen de technologie nu gebruiken. Hieronder vindt je een overzicht met dergelijke adoptiecurves bij verschillende technologieën.

Kijkend naar de bevindingen van Blockware kunnen we stellen dat we nog erg vroeg zijn. Op een van de grafieken valt te zien dat de adoptiecurve van Bitcoin de komende jaren flink steiler kan gaan worden.

De adoptiecurve van Bitcoin – Bron: Blockware
Advertentie

Profiteer bitcoin prijs van netwerkeffect?

Vervolgens is natuurlijk de vraag of de bitcoin prijs van zo’n toenemende adoptiegroei kan profiteren. Logischerwijs is het antwoord hierop ja. Dit noemt men het netwerkeffect; hoe meer mensen een technologie gebruiken, hoe meer waarde het zal hebben.

Volgens Blockware kan de adoptie van Bitcoin echter veel sneller toenemen dan voorgaande technologieën doordat het mensen direct financieel motiveert om mee te doen:

“Vanuit het perspectief van de consument hadden technologieën uit het verleden vooral gemaks-/efficiëntiegerelateerde prikkels om ze te adopteren: door auto’s te gebruiken, kon je sneller dan het paard en wagen, door de mobiele telefoon te gebruiken, kon je bellen zonder gebonden te zijn aan een vaste lijn”,

Maar, voegt Blockware hieraan toe, “Bitcoin creëert direct financieel gestimuleerde adoptie een speltheorie waarin ieders beste reactie is om Bitcoin te adopteren.”

Megabank JPMorgan verwacht dat bitcoin daalt na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Wees de mensenmassa voor en leer over Bitcoin

Zoals hierboven te zien zijn we nog erg vroeg met Bitcoin en crypto! Wil jij de mensenmassa voorblijven en meer leren over deze snelgroeiende industrie? Word lid van Crypto Insiders Premium en krijg toegang tot educatieve content, ontvang koersupdates en meer! Je vindt het allemaal in onze gesloten Discord omgeving waar je de eerste 30 dagen helemaal gratis rond mag kijken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie