Kevin Schijven Kevin Schijven
23/06/2023 08:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2023 08:12

Bitcoin worstelt met $30.000: whales en miners nemen winst

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin worstelt met $30.000 terwijl whales en miners voor winst kiezen

Foto: Damian Bozek/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte een enorme stijging deze week naar een piek van $30.800. Sindsdien schommelt de koers rond de belangrijke grens van $30.000. De koers dipte gisteren even naar $29.750, maar hangt inmiddels weer nabij de $30.000.

Bitcoin koelt weer even af van de flinke rally en wellicht ligt een pullback op de loer. Op het moment van schrijven komt bitcoin uit op $29.905 op Binance en €27.520 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,7% in de min. De totale marktkapitalisatie komt uit op $581 miljard en de dominantie op 49,7%. De Fear & Greed Index komt uit op 65 (Greed).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Renteverhogingen en inflatie

Het was deze week rustig qua macro-economische ontwikkelingen vergeleken met vorige week. Deze week kwam de inflatie in het VK echter opvallend hoog uit en daarom heeft de Bank of England gisteren de rente met maar liefst 0,5% verhoogd naar 5%.

De Turkse centrale bank verhoogde de rente zelfs van 8,5% naar 15%. Toch blijft de lira alsmaar dalen doordat een verhoging naar zelfs 21% werd verwacht.

Het ziet er echter naar uit dat de kerninflatie nog niet hard genoeg daalt en dat verklaart mogelijk het plan van de Federal Reserve om de rente nog verder te verhogen dit jaar. Dat nieuws zorgde afgelopen week nog voor een forse daling in de koersen.

Advertentie

BTC volatiliteit keert terug

De volatiliteit van bitcoin zakte naar een opvallend laag niveau de afgelopen tijd. Door de daling begin deze maand en de harde stijging deze week, is de volatiliteit weer sterk aan het toenemen. Het is inmiddels bekend dat lange periodes met lage volatiliteit vaak tot heftige uitbraken kan leiden. Tot dusver zit bitcoin echter eigenlijk nog steeds in hetzelfde bereik sinds medio maart.

Bitcoin extreem belangrijk voor BlackRock, blijkt uit nieuwe data
Bitcoin extreem belangrijk voor BlackRock, blijkt uit nieuwe data

Whales, miners en korte termijn houders kiezen voor winst

De stijging lijkt enigszins afgeremd te worden doordat bepaalde beleggers ervoor kiezen om winst hier te pakken. We zien een stijging in het aantal BTC dat naar exchanges wordt gestuurd. Voornamelijk bitcoin miners, whales en korte termijn houders kiezen ervoor om een deel van hun BTC te verkopen, meldt analysebedrijf Glassnode.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Volgende stap voor BTC koers?

Analist Rekt Capital deelt mee dat als bitcoin deze maand kan sluiten boven de support van $29.300, we mogelijk een verlening van de rally zien naar het volgende weerstandsgebied tussen $33.000 en $35.000. Mocht dit niet lukken, dan lijkt de kans groot dat we eerst een pullback zien, mogelijk richting $28.000.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie