Bitcoin zakt en angst stijgt: einde bearmarkt rally of houdt support stand?

Bitcoin (BTC) kelderde gisteren weer een stukje dieper en langzamerhand beweegt de koers naar een cruciaal punt. Het vertrouwen in deze zogenaamde bear-markt rally begint snel af te nemen en ondertussen neemt de angst op de markt weer toe.

Bitcoin koers zakt 3%

De bitcoin koers werd begin deze week op $25.000 afgewezen en de $24.000 zag er vervolgens ook niet al te stabiel uit. Bitcoin piekte gisterenochtend even naar $24.400, maar begon toen weer fors te dalen.

Uiteindelijk kwam bitcoin gisterenavond op $23.250 uit. Vervolgens herstelde bitcoin iets, maar de $23.500 bood afgelopen nacht te veel weerstand. Op het moment van schrijven daalt de BTC prijs naar $23.450 op FTX en €23.050 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 3% in de min.

Geen grote verassingen FOMC

De bitcoin koersdaling vond gisteren plaats in aanloop naar de publicatie van de notulen van de meest recente Federal Open Market Committee (FOMC) meeting. Er kwamen geen grote verassingen naar buiten over het monetaire beleid van de Federal Reserve en dat zorgde wellicht ervoor dat de koers gisterenavond weer iets begon te stabiliseren. Momenteel stoeit de BTC koers met de 50-dagen exponential moving average (EMA), die uitkomt op $23.425.

Meer volatiliteit verwacht voor BTC koers?

Echter waarschuwt analist InspoCrypto over grote in- en uitstromingen van BTC naar spot exchanges, maar ook naar derivaten. Dat kan voor meer volatiliteit zorgen de komende tijd, meldt de analist.

Analist Barovirtual meldt daarnaast dat de vorige drie keer dat de driedaagse profit & loss gelijktijdig daalden, had bitcoin ook de neiging om verder te zakken. Gaat dat nu weer gebeuren?

Bitcoin support moet standhouden

Whale Map meldt dat er nog flink wat steun zou moeten liggen op de $23.400 en $22.800. Daar sloegen namelijk de whales, de grote beleggers, recent flink in. Als bitcoin hierdoorheen zakt, dan breekt de koers echter ook uit de opwaartse trend van de afgelopen weken. Veel analisten vrezen dat de koers dan mogelijke nieuwe lows kan opzoeken.

Vertrouwen onder grote BTC houders stijgt juist?

Ondanks dat het vertrouwen in de recente bear-markt rally weer afneemt, is volgens analysebedrijf Santiment het vertrouwen onder de whales juist nog aan het stijgen. Het bedrijf meldt dat het aantal adressen met 100 tot 100.000 BTC het hoogst ligt sinds de crash van 11 juni en noemt deze stijging veelbelovend.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie