Kevin Schijven Kevin Schijven
28/03/2023 08:40 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2023 08:40

Bitcoin zakt met 5% onder $27.000 na Binance nieuws, is dit de lokale top?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt hierdoor met 8% onder $20.000, de hardste daling van 2023

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) kon gisteren niet de $28.000 heroveren en toen kwam nieuws naar buiten over de aanklacht tegen Binance. Bitcoin zakte onmiddellijk met 5% naar $26.500. Sindsdien probeer de koers stand te houden boven de 27.000, maar zakt momenteel eronder naar $26.975 op Binance en €24.930 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 3,2% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 25%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $521 miljard en de dominantie op 46,1%. De Fear & Greed Index komt uit op 59 (Greed).

Bitvavo telt af: Gratis crypto voor alle Nederlanders voor bitcoin halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin daalt na Binance aanklacht

Vanochtend was al op Crypto Insiders te lezen dat Binance is aangeklaagd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Niet alleen ‘s werelds grootste crypto exchange, maar ook CEO Changpeng Zhao (CZ) en COO Samuel Lim worden door de toezichthouder aangeklaagd. Meer Binance nieuws volgt later vandaag op Crypto Insiders.

Het Binance nieuws zorgde voor de flinke koersdaling en is natuurlijk bearish nieuws voor de gehele crypto markt. De koersen houden vooralsnog wellicht sterker stand dan verwacht. Decentrader meldt dat de open interest op futures kort na de CFTC aankondiging daalde.

Advertentie

Bitcoin fondsen groeien weer

Bitcoin fondsen zagen afgelopen week eindelijk weer een netto instroom. Dit volgt na 6 weken van uitstromingen en heeft volgens Coin Shares mogelijk te maken met de problemen bij de banken. De instroom kwam afgelopen week op $160 miljoen uit, maar of dit deze week aanhoudt met het Binance nieuws, is nog maar de vraag.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Saylor koopt weer bitcoin

Toch besluit ook MicroStrategy om zijn Silvergate lening terug te betalen en weer meer bitcoin te kopen. Michael Saylor koopt met zijn bedrijf 6.455 BTC voor ongeveer $150 miljoen en bezit nu 138.955 BTC in totaal.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Lokale top voor bitcoin?

We schreven al eerder dat de bitcoin markt momenteel zeer weinig liquiditeit ziet. Volgens de oprichters van analysebedrijf Glassnode heeft bitcoin wellicht een lokale top gevonden en kan de koers terug naar $24.000 – $25.000 vallen als de liquiditeit niet snel verbetert.

Bitvavo telt af: Gratis crypto voor alle Nederlanders voor bitcoin halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Ervaren handelaren maken gebruik van Bybit

De crypto-markt is volatiel en verandert voortdurend. Daarom maken ervaren handelaren gebruik van Bybit om te profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Bovendien kun je via Bybit succesvolle handelaren volgen en van hun strategieën leren. Via deze link kun je een gratis account aanmaken, terwijl je tegelijkertijd ons platform steunt. Je komt hiermee ook in aanmerking voor leuke acties en aanbiedingen! Zo verloten we wekelijks crypto aan lezers die de bovenstaande link gebruiken.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie