Kevin Schijven Kevin Schijven
11/10/2022 07:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2022 07:03

Bitcoin zakt naar $19.000, verlies van support kan problematisch zijn

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin herstel lijkt ver weg, Bank of Japan neemt overwachts besluit

Foto: AlekseyIvanov/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon gisteren niet boven $19.400 standhouden en begon toen weer te dalen. In eerste instantie maakte bitcoin een kleine bounce op $19.200, maar werd vervolgens op $19.400 afgewezen en viel terug naar $19.200.

Afgelopen nacht zakte bitcoin ook daardoorheen en de koers viel naar $19.000. Vooralsnog houdt bitcoin hier stand en consolideert de prijs rond $19.050 op Binance en €19.650 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 66%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $365 miljard en de dominantie op 39,8%. De Fear & Greed Index komt uit op 24 (Extreme Fear).

Jong stel verdween met €8 miljard aan crypto, uitgelachen door hiphopfans
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Mogelijk volatiele week voor bitcoin

De financiële markten zijn momenteel nog afwachtend. Morgen worden de Federal Open Market Committee (FOMC) minutes gepubliceerd en donderdag volgt de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI).

Daarna wordt het wellicht duidelijker wat de Amerikaanse centrale bank gaat doen met de rente. Er wordt al gevreesd voor een verhoging van 0,75%. Echter volgt de volgende FOMC meeting pas weer in november.

Toch begint het al langzamerhand weer volatieler te worden op de crypto-markt. Vreemde geruchten over Sushi, paarden en vingers is blijkbaar waar de community zich momenteel mee bezighoudt, maar later daarover meer op Crypto Insiders.

Advertentie

Bitcoin mining difficulty naar nieuw record

Gisteren steeg de Bitcoin mining difficulty rate of moeilijkheidsgraad met maar liefst 13,55% tegen een gemiddelde hash rate van 254,8 exahashes per seconde. Het is de sterkste stijging sinds mei 2021 en brengt de difficulty op een nieuw record van 35,61 T.

Dat zorgt er echter voor dat miners nog zwaarder onder druk komen te staan. Ze hebben het al moeilijk vanwege de lage koers, de hoge energiekosten en de hoge concurrentie. Veel miners moesten afgelopen zomer al hun voorraden verkopen.

Bitcoin naar $100.000? Nederlander PlanB vraagt het 2 miljoen volgers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Waar ligt de bitcoin bodem?

Analist Ali Martinez meldt dat het belangrijk is dat de grens rond $19.000 standhoudt, want daaronder lijkt weinig support te zitten. Desondanks hield bitcoin de vorige keer rond $18.500 stand. Toch vrezen veel analisten dat bitcoin nieuwe lows binnenkort kan opzoeken, wellicht rond $16.000 of zelfs lager. Toch zijn er ook analisten die denken dat bitcoin eerst een bounce richting $20.500 zal maken.

Ondertussen meldt analist Whalehunter dat momenteel meer dan 50% van BTC houders in verlies staat. Dat kan echter ook een teken zijn dat bitcoin dicht bij zijn bodem zit.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie