Kevin Schijven Kevin Schijven
25/05/2023 08:32 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2023 08:32

Bitcoin zakt naar laagste prijs in 2 maanden, hoe diep kan koers dalen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Opvallend: Elliott Wave patroon voorspelt Bitcoin koers

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

Bitcoin (BTC) blijft vooralsnog dalen en dipte afgelopen nacht zo diep als $25.865, de laagste prijs sinds medio maart. Vanochtend herstelt de koers iets en stoeit met de 200-weken moving average. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $26.200 op Binance en €24.420 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2,1% in de min. De totale marktkapitalisatie komt uit op $507 miljard en de dominantie op 46,1%. De Fear & Greed Index komt uit op 50 (Neutral).

Bitcoin strategie helpt Jörgen aan 150% winst – laag risico, hoog rendement
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Drama omtrent Amerikaans schuldenplafond

Gisteren verloor bitcoin grip op de support rond de 100-dagen moving average van $26.700 toen duidelijk werd dat er nog steeds geen deal gesloten wordt omtrent het Amerikaanse schuldenplafond. Het drama hieromtrent houdt de financiële markten momenteel in greep.

Daar komt bij dat Fitch Ratings, een van de belangrijkste Amerikaanse kredietbeoordelaars, dreigt met een verlaging van de “perfecte” kredietbeoordeling van de VS als de problemen omtrent het schuldenplafond niet snel worden opgelost.

Advertentie

FOMC minutes niet bepaald positief

Gisteren werden ook de zogenaamde Federal Open Market Committee (FOMC) meeting minutes gepubliceerd, oftewel de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank. Hieruit bleek dat de leden van de Federal Reserve de inflatie nog te hoog vinden, maar dat zij verdeeld zijn of nog verdere renteverhogingen nodig zijn. Ook wordt een “milde” recessie dit jaar verwacht. Al met al stelden de notulen de markten niet bepaald gerust.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

De 200-weken moving average

Nadat bitcoin grip verloor op de 100-dagen moving average, vond de koers in eerste instantie steun rond de beruchte 200-weken moving average. Na de diepe dip van afgelopen nacht lijkt deze grens echter nu mogelijk om te slaan van support in weerstand. Het is daarom belangrijk voor de bulls om weer snel hierboven te komen. Volgens Decentrader zijn al enkele whales aan het kopen rond de 200WMA.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hoe diep kan bitcoin nog dalen?

Als de koers toch geen grip kan krijgen op de 200-weken moving average, dan vrezen veel analisten dat bitcoin nog een stuk dieper uit kan komen. De eerstvolgende grens is mogelijk de $25.000, zoals analist Maartunn aangeeft.

Volgens analist Ali Martinez ligt het volgende grote supportgebied daarna tussen de $23.200 en $24.000, waar zo’n 340.000 BTC werd gekocht.

Analysebedrijf Glassnode kijkt zelfs nog iets lager, namelijk naar het gebied tussen de 200-dagen en 365-dagen moving averages. Dit gebied ligt tussen de $22.300 en $22.600.

Kan bitcoin naar $2,3 miljoen? Wereldberoemde auteur vindt van wel
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Goud herstelt al iets sterker

Goud heeft het ook enigszins moeilijk deze maand, maar maakt de afgelopen uren wel al een klein herstel. Daardoor komt de goud momenteel rond $1.961 per troy ounce uit en staat de koers 0,3% in de plus vandaag.

Wat het investeren in goud op dit moment nog aantrekkelijker maakt is het feit dat GoldRepublic nieuwe gebruikers een fraai cadeau geeft: 1 gram goud ter waarde van bijna 60 euro! Als je nu een account aanmaakt bij GoldRepublic en voor 100 euro aan goud, zilver of platinum koopt, ontvang je deze gram goud op je account.

Bekende crypto-tweeling wordt mede-eigenaar van ‘Bitcoin voetbalclub’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie