Kevin Schijven Kevin Schijven
30/04/2022 10:18 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2022 10:18

Bitcoin zakt richting cruciale grens, analisten blijven verdeeld over koers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin herstel lijkt ver weg, Bank of Japan neemt overwachts besluit

Foto: AlekseyIvanov/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zakte gisteren weer verder en dat ging gepaard met roodkleurende aandelenmarkten. De angst en onzekerheid liggen nog altijd zeer hoog en de analisten blijven verdeeld hoe diep de koers nog kan zakken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers 1,5% in de min

De bitcoin koers hield gisterenochtend niet stand boven $39.500 en zakte toen naar $38.800. Daar maakte bitcoin even een kleine bounce, maar werd vervolgens al rond $39.300 afgewezen en kelderde toen helemaal $38.500.

Bitcoin maakte gisterenavond nog een dip naar $38.300, maar herstelde toen weer naar $38.500 en begon voorzichtig te stijgen. Echter kwam de koers afgelopen nacht niet verder dan $38.800 en hangt sinsdien tussen de $38.500 en $38.800. De bitcoin prijs komt vanochtend uit op $38.650 op KuCoin en € 36.650 op Bitvavo. Daarmee staat BTC vandaag 1,5% in de min.

Advertentie

Aandelenmarkten diep in het rood

Alhoewel de enorme stijging van de Amerikaanse dollar index (DXY) gisteren afremde, corrigeert deze vooralsnog nauwelijks. Toch is het ook voor de DXY koers zeer onzeker welke kant deze nu verder gaat. Ondertussen kleurden aandelenmarkten als Nasdaq en S&P 500 weer behoorlijk rood gisteren en trokken toen waarschijnlijk bitcoin mee, gezien de hoge correlatie. Desondanks kleurden beide aandelen zelfs dieper rood dan bitcoin.

Analist Willy Woo legt de huidige marktsituatie als volgt uit:

“De bitcoin prijs gaat zijwaarts omdat Wall Street futurescontracten verkoopt in een macro risk-off trade. Ondertussen schept institutioneel geld BTC met pieksnelheden en slaat ze in cold storage op.

Het zijn tijden als deze dat ik me de supply shock in het vierde kwartaal van 2020 herinner. Dat de BTC prijs goed standhoudt terwijl aandelen tanken en USD Index hard stijgt, getuigt van de ongekende spotaankopen die momenteel plaatsvinden.

Met andere woorden: beleggers zien BTC al als een veilige haven, het zal even duren voordat de prijs dit weerspiegelt. Wacht tot de futures-verkopen geen munitie meer hebben.”

Bitcoin’s kleinere broertje voltooit halving, dit deed de prijs
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Analisten verdeeld over richting bitcoin koers

Toch zijn de analisten in deze onzekere markt zeer verdeeld. Mocht bitcoin hier nu genoeg support vinden en herstellen, dan moet de koers alsnog door $39.600, $40.000 en vervolgens $40.700 breken om van een mogelijke trendommekeer te spreken. Dan kan bitcoin weer het gebied tussen $42.500 en $43.000 testen zoals een week geleden.

Echter zal bitcoin ook door de $48.000 moeten breken om weer in een opwaartse trend terecht te komen. Dat lijkt momenteel echter ver weg te zijn en de kans lijkt groot in deze onzekere markt dat bitcoin rond een van eerdergenoemde weerstanden eerst wordt afgewezen.

Bitcoin zou dan vervolgens weer de lows van begin dit jaar kunnen testen als niet zelfs nog lager uit kunnen komen. De koers vindt dan mogelijk pas genoeg support op $35.000, $33.000 of $30.000. Een dip daaronder, richting $27.000 – $28.000, is echter ook niet uitgesloten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Positieve on-chain gegevens voor BTC

Ondertussen blijft het aantal BTC dat minstens een jaar niet is bewogen alsmaar toenemen. Het ligt nu op een recordpercentage van 62,75%, een bullish signaal op de lange termijn.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1520154732886695938

Ook de capacaiteit van het Bitcoin Lightning Network stijgt momenteel richting een nieuwe all-time high:

Amerikaanse SEC stelt nieuw besluit over bitcoin ETF’s uit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie