Kevin Schijven Kevin Schijven
03/08/2021 08:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/08/2021 08:29

Bitcoin zakt verder terug, ethereum, cardano en XRP dalen mee, deze altcoins stijgen alsnog

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt verder terug, ethereum, cardano en XRP dalen mee, deze altcoins stijgen alsnog

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisterenochtend leek het er nog heel even op dat deze correctie van korte duur zou zijn, echter zette deze daarna toch verder door. De meeste cryptocurrencies daalden verder omlaag en vrijwel alle koersen kleuren vandaag rood. De totale marktkapitalisatie zakt van $1,68 biljoen terug naar $1,61 biljoen. De markt lijkt wat huiverig te zijn over een wetsvoorstel in de VS, maar een correctie na twee weken lang van koersstijgingen is eigenlijk geen verassing.

Zitten bitcoin en de rest van de financiële markt in een bubbel?!
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) sinds zit sinds de piek van $42.650 op zondagochtend weer in een neerwaartse trend. Het lukt vooralsnog niet om support te vinden. Bitcoin leek gisterenochtend even te herstellen na een flinke daling omlaag en een higher low te vestigen rond $39.800. De koers steeg toen even naar $40.600, maar vervolgens zette de neerwaartse trend toch voort.

Bitcoin kwam gisterenavond al onder $39.000 uit, piekte afgelopen nacht nog even naar $40.000, maar begon daarna weer flink te dalen. Vanochtend dook de koers zelfs eventjes onder $38.000 uit met een daling van ongeveer 5%, maar op het moment van schrijven zien we weer licht herstel.

Kan dit herstel nu wel doorzetten en gaat bitcoin terug naar $40.000? Of zet deze neerwaartse trend nog even door? Dan komt de koers wellicht weer uit waar we een week geleden zaten en wordt de vraag of $38.000 als support kan standhouden of dat we zelfs verder terugvallen richting $36.000.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) leek gisteren aanvankelijk nog stand te kunnen houden ondanks dat bitcoin al aan het dalen was. Afgelopen nacht begon de ether koers echter ook flink te zakken. Ether duwde gisterenavond nog tegen weerstand rond $2.660 aan, maar zakte gedurende nacht met 7,5% omlaag en kwam toen bij $2.460 uit. Op het moment van schrijven stijgt ether terug naar $2.500, maar het is maar de vraag of ether hier boven kan blijven.

Verder zien we in de top 10 grootste crypto binance coin (BNB) en cardano (ADA) met 3,5% vandaag zakken, dogecoin daalt met 4% en ripple (XRP) zelfs met 5%. De hardste daler in de top 10 is vandaag polkadot (DOT) die bijna 6% van zijn waarde verliest. DOT was juist een van de sterkste stijgers in de afgelopen dagen en staat daarom alsnog 25% in de plus ten opzichte van een week geleden.

De hardste dalers buiten de top 10 zijn onder andere amp (AMP) en telcoin (TEL) die beide weer 8% verliezen. Bitcoin Cash ABC (BCHA) verliest 10% vandaag maar staat na zijn enorme rally alsnog 100% in de plus deze week. Decred (DCR) verliest 11% en safemoon (SAFEMOON) blijft alsmaar dalen en staat vandaag het diepst in het rood met 14%

Toch kleuren ook wel een aantal uitzonderingen groen vandaag. Terra (LUNA) staat weer 6,5% in de plus, elrond (EGLD) maakte gisterenavond een flinke sprong omhoog en staat 14% in de plus, stacks (STX) stijgt nu weer hard en pakt 15% en thorchain (RUNE) is alweer twee weken lang flink aan het stijgen en pakt vandaag weer 18%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie