Kevin Schijven Kevin Schijven
14/05/2022 10:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2022 10:43

Bitcoin zakt weer onder $30.000 terwijl exchanges flinke instroom zien

Nieuws
Bitcoin koers schommelt in bereik, markt wordt steeds onzekerder

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) zakte gisterenavond toch weer onder $30.000. Het herstel van donderdag was van korte duur en bitcoin blijft mogelijk nog in zijn neerwaartse trend hangen. De angst op de markt stijgt ondertussen zelfs naar een nieuwe hoogtepunt volgens deze index:

Rusland gebruikt crypto stablecoin USDT tegen wereldwijde sancties

Bitcoin koers daalt met 3,7%

De bitcoin koers kelderde afgelopen week van $36.000 helemaal naar een dieptepunt van $26.600 op donderdag. Vervolgens begon bitcoin weer iets te herstellen en kon tegen gisterenochtend door $30.000 breken.

De rest van de dag hield bitcoin stand boven $30.000, maar de koers werd tegen eind gisterenmiddag afgewezen toen deze $31.000 aantikte. Toen begon bitcoin weer flink te dalen en tikte afgelopen nacht een dieptepunt van $29.250 aan. De rest van de nacht en ochtend kon bitcoin hier standhouden en de koers consolideert momenteel rond de $29.500 op KuCoin en €28.300 op Bitvavo. Daarmee staat BTC vandaag 3,7% in de min.

Volgens deze analist is het een slecht teken dat de $31.000 van support naar weerstand om is geslagen. Dat betekent namelijk dat de kans snel toeneemt dat bitcoin toch een diepere bodem kan gaan opzoeken dan de recente $26.600.

Advertentie

Flinke BTC instroom naar crypto exchanges

Meer verkoopdruk wordt wellicht ook veroorzaakt door miners die toch flink verkopen. De BTC instroom naar exchanges vanuit miners bereikt het hoogste punt in een jaar, meldt analysebedrijf CryptoQuant:

Verder meldt CryptoQuant dat het totale aantal gemiddelde BTC stortingen op exchanges zelfs het hoogste punt in twee jaar heeft bereikt:

Daarnaast is het mogelijk dat ook traditionele financiële markten nog niet hun bodem hebben bereikt. Alhoewel aandelenmarkten als Nasdaq gisteren de dag in het groen afsloten, kunnen zij historisch gezien nog veel dieper kelderen en dan wellicht bitcoin meetrekken.

Ondertussen neemt het handelsvolume weer flink af en dat betekent dat we weer rekening moeten houden met een zogenaamde weekend fakeout.

Bitcoin strategie helpt Jörgen aan 150% winst – laag risico, hoog rendement

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie