Erik Juffermans Erik Juffermans
24/10/2022 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2022 13:30

Bitcoin zal $100.000 passeren in 2023, zegt populaire trader

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers schiet met 11% omhoog richting $25.000 – dit is waarom

Foto: ImageFlow/Shutterstock

Volgens een toonaangevende crypto trader, Credible Crypto, zijn nieuwe koershoogtes voor bitcoin (BTC) dichterbij dan men verwacht. Maar ook onvoorziene dieptes liggen in het verschiet, meldt de analist via twitter. De trader gelooft dat bitcoin volgend jaar al de mijlpaal van 100 duizend dollar zal passeren, maar dat een genadeloze bearmarkt daarna zal volgen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nieuwe hoogtes en diepere dalen voor bitcoin

Vele stemmen in crypto land beweren dat het dieptepunt van de huidige bearmarkt nog niet is bereikt. Dergelijk optimisme van Credible Crypto is daarom redelijk tegendraads. Maar ook Philip Swift van het platform LookIntoBitcoin verwacht binnen enkele maanden en wellicht dit jaar nog een ommekeer.

“Eerst, nieuwe all time highs; een blow-off top van boven de 100 duizend dollar. En daarna de grootste bearmarkt die we ooit hebben gezien. Deze zal extremer zijn dan de huidige wat betreft prijsdaling en tijdsduur. Tijdens die bearmarkt zullen prijzen van misschien wel 10 duizend dollar worden bereikt waar iedereen momenteel op wacht.”

Aldus Credible Crypto. De analist verwacht dus een agressieve koersstijging richting de 100 duizend dollar die ergens in 2023 zal beginnen. Deze stijging zal volgens hem opgevolgd worden door een bearmarkt van ongeëvenaarde proporties. Hij verwacht dat deze volgende bearmarkt in 2025 zal plaatsvinden.

“De volgende bearmarkt zal nog lager uitvallen dan het huidige dieptepunt van $17,600. Dit zal kopers de kans geven om in te stappen voor misschien wel $10,000 in 2025.”

Bitcoin koers naar 2 miljoen dollar

Ook zijn er mensen die nog verder kijken. Zo verwacht asset manager Larry Lepard binnen zes jaar een royale koers prijs voor bitcoin van 2 miljoen dollar. De meningen zijn dus hevig verdeeld onder crypto traders en analisten. Éen ding is zeker; en dat is dat in crypto land nooit iets zeker is. De algemene consensus blijft dat het dieptepunt van de bearmarkt nog niet is bereikt. Het verleden heeft echter aangetoond dat bitcoin niet vreemd is van agressieve koersstijgingen waarbij investeerders die wachten op lagere prijzen achter worden gelaten.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie