Kopieer de handelingen van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin zonder internet: BitMEX installeert satellietsysteem van Blockstream

BitMEX, een populaire cryptocurrency-exchange voor derivaten, heeft het nieuwe Bitcoin (BTC) satellietsysteem van Blockstream geïnstalleerd.

- Advertentie -

Met het systeem kan de blockchain van Bitcoin worden geverifieerd zonder toegang tot het internet met behulp van een satelliet.

BitMEX meldt dat de installatie ervan makkelijker was dan verwacht en maar enkele uren duurde. In essentie was het voornamelijk alleen maar de satellietschotel de juiste richting opzetten en aansluiten aan een Laptop met Linux dat Blockstream software en een aangepaste versie van Bitcoin Core draait.

Het meest uitdagende deel was de uitlijning van de schotel ten opzichte van de satelliet, aldus BitMEX. Voor de rest liep de installatie snel en soepel en BitMEX bevestigt dat het systeem inderdaad genoeg bandbreedte heeft om een zogeheten node van het Bitcoin-netwerk te draaien. Meestal dan.

BitMEX voegt daaraan toe dat de node iets langzamer verifieerde dan de op het internet gebaseerde node. Af en toe kwam het nieuwe systeem achter te liggen en had het moeite om de boel weer in te halen. Het bedrijf geeft echter toe dat ze nog weinig ervaring met het systeem hebben.

BitMEX concludeert dat de installatie en het draaien van het satellietsysteem leuk was en raadt het andere bitcoin enthousiastelingen aan. Het twijfelt er echter aan of het ook daadwerkelijk nuttig is. Toch zegt BitMEX ook dat het systeem het BTC-netwerk censuurbestendiger kan maken, vooral in gebieden met zeer restrictieve internetcensuur.

Men moet er rekening mee houden dat de Blockstream Satellite Pro Kit bijna $1.200 kost. Blockstream is een van de grootste ontwikkelaars op het Bitcoin netwerk en lanceerde de 2.0 versie van het satellietsysteem in mei.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.296,19 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.296,19 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...