Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoins (BTC) correlatie met traditionele markten neemt af, Kraken doet voorspelling

Volgens de grote Amerikaanse cryptocurrency exchange Kraken is de correlatie van bitcoin (BTC) met de traditionele markten aan het verzwakken. Dat blijkt uit Krakens ‘Volatility Report’ van september, dat stelt dat het digitale goud sinds mei voornamelijk een negatieve correlatie heeft met US Dollar Index (DXY), ondanks een korte samensmelting tussen de twee markten begin september

Het rapport verwijt de veranderende correlatie tussen de dollar en BTC aan het plan van de Amerikaanse Federal Reserve om, naast de dalende groeipercentages, de rentetarieven tot ten minste 2023 te handhaven op nul procent. Ondertussen vertoont bitcoin sinds mei een positieve correlatie met de euro.

- Advertentie -

Ook merkt het op dat de correlatie tussen BTC en de S&P 500 op een laagste punt in 8 maanden stond, al zou dit later weer toenemen omdat beide markten een zijwaartse consolidatie meemaakten. Daarentegen is de correlatie van bitcoin met goud sinds half juli positief gebleven, waarbij beide markten de afgelopen weken bearish druk hebben ondervonden.

Vooruitkijkend verwacht Kraken dat bitcoin in oktober beter zal presteren dan in september, wat consistent is met een 9-jarige trend. Kraken doet daarnaast een voorspelling dat oktober zal sluiten met een winst van ongeveer 11%. Dat zou betekenen dat de koers nog 3% moet gaan stijgen om de verwachte $11.850 te bereiken. Kraken merkt echter op dat bitcoin tijdens zes van de negen maanden die tot nu toe in 2020 zijn verlopen, slechter gepresteerd heeft dan zijn maandgemiddelde.

Terwijl Kraken behoorlijk terughoudend is met hun verwachtingen, zijn er genoeg analisten, waaronder Alex Saunders van nuggets news, die een stuk meer verwachten van het digitale goud.

Het derde kwartaal is in het algeheel en goede periode geweest voor crypto. Dat blijkt uit het meest recente CoinGecko rapport! Daarnaast lijkt het erop dat ook bij Tesla de adoptie van BTC toeneemt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.629,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.662,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.674,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.674,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.723,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.629,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.662,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.674,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.674,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.723,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...