Timo Bult Timo Bult
23/07/2020 15:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/07/2020 15:33

Bitcoins (BTC) piek van $9.500 kan een lagere high zijn, deze analisten zijn short-term bearish

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoins (BTC) piek van $9.500 kan een lagere high zijn, deze analisten zijn short-term bearish

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen twee dagen twee opwaartse bewegingen gemaakt. Eindelijk, na een lange saaie periode zonder enige actie, doet de bitcoin koers weer wat. Echter zijn er een aantal analisten die nog niet helemaal overtuigd zijn van de bullish ontwikkelingen.
Een aantal analisten zijn zelfs lichtelijk bearish aan het worden. Dit heeft te maken met de top die bitcoin op dit moment lijkt te vormen bij $9.500. Mocht bitcoin vanaf dit punt weer iets terugzakken dan zou deze top lager liggen dan de toppen die BTC in de afgelopen maanden vormde.
Cointelegraph meldt dat een aantal analisten bearish zijn om twee redenen. De eerste reden is de mogelijkheid dat de huidige top een lagere high is. De tweede reden is het afnemende handelsvolume. Een van de bearish traders is Zoran Kole. Hij schreef in een tweet:

“Update: HTF Bearish MS blijft intact. Men mag een potentiële lagere high niet als ongeldigheid voor een swing-positie gebruiken, tenzij die lagere high wordt bevestigd met een lagere low. Geduldig wachten op 95xx-sweep naar compound. Ik wacht om bij 9530-9580 te verkopen. Duidelijk ongeldig boven 97/98 (onderbreking in MS).”


Volgens de analist DonAlt zal een neerwaartse trend voor de korte termijn bevestigd worden zodra de koers onder de $9.300 zakt. Aan de andere kant, mocht bitcoin standhouden bij $9.500, dan zou deze stelling invalide zijn:

“Close vandaag boven die rode lijn ($9300) en misschien heroverweeg ik mijn bearish bias op korte termijn (op de middellange termijn blijft bear bias). Sluit hieronder en ik zal overwegen om agressiever te shorten op de groene lijn ($8500) als eerste en groene zone als tweede (~$7000).”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie