Rico Engelbarts
17/11/2018 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2018 18:30

BitMex CEO accuraat met zijn $5.000 Bitcoin voorspelling in Augustus. Is $2.000 de volgende stop?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitmex_CEO_arthur_hayes_accuraat_met_5000_dollar_bitcoin_voorspelling_2000_dollar_volgende_stop

Bitcoin heeft een nieuw dieptepunt in 2018 bereikt en nadert nu de voorspelling van Arthur Hayes; dat Bitcoin naar $5.000 terug zal zakken.
De altijd uitgesproken CEO en mede-oprichter van de populaire exchange BitMEX heeft een aantal voorspellingen gedaan over de prijs van Bitcoin, sinds de leidende cryptocurrency qua marktkapitalisatie haar hoogste koerswaarde ooit bereikte van $20.000 in december vorig jaar.

Een van zijn meest recente voorspellingen, waarin hij riep dat Bitcoin de $5.000 weer zou bereiken, staat op het punt werkelijkheid te worden.

Terwijl veel cryptocurrency-analisten van een bodem spraken, viel Bitcoin eindelijk door haar schijnbaar onbreekbare en herhaaldelijk geteste support van $6.000 heen, waarbij de koers eergisteren snel naar $5.500 kelderde en gisterochtend vroeg een dieptepunt bereikte van $5.250; slechts $250 verwijderd van de voorspelling van Hayes.

Hayes begon het jaar met een veel positievere kijk op Bitcoin, toen hij suggereerde dat de volatiele activa eind 2018 $50.000 zou bereiken.
Gezien de parabolische toename van Bitcoin van $5.000 tot $20.000 in ongeveer een maand tijd, waren uitbundige voorspellingen de norm en leek het op dat moment heel goed mogelijk. Toen de bear markt zijn tol eiste waarbij beleggers hard werden geraakt door de voortdurend dalende prijzen, paste Hayes zijn voorspellingen aan. Anderen, zoals Tim Draper of cybersecurity-bedrijf oprichter John McAfee voorspelden maar liefst $250.000 en zelfs $1 miljoen per Bitcoin.

McAfee had zoveel vertrouwen in de voorspelling dat hij aanbood om zijn tampeloeris op te eten als de voorspelling niet uitkwam.

In augustus vertelde de BitMEX CEO, aan Melissa Lee van CNBC’s Fast Money, dat cryptocurrency-investeerders nog niet “het ergste hebben gezien” en dat hij Bitcoin $5.000 zou willen zien testen om echt te zien of het de nieuwe bodem is.”

Hayes is niet klaar met zijn doel om de bodem nauwkeurig te voorspellen in Bitcoin en roept nu $2.000 tot $3.000 uit als zijn nieuwe “sweet spot”. Hij is ook van mening dat de voortdurende bear markt, die nu al bijna een jaar in de buurt is, nog 12 tot 18 maanden kan duren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie