Ivo Melchers Ivo Melchers
26/03/2023 14:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/03/2023 14:02

Bitwise topman: Komst Bitcoin ETF voorlopig extreem onwaarschijnlijk

Nieuws

Foto: Shutterstock/T. Schneider

Een bitcoin (BTC) Exchange Traded Fund (ETF) is inmiddels in vele landen beschikbaar, maar het oppermachtige Verenigde Staten behoort momenteel niet tot dit lijstje. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft slechts alleen nog maar fondsen toegelaten die zijn gebaseerd op BTC-futures, en niet op spot-BTC.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Wanneer bitcoin ETF in VS?

De CIO van Bitwise, Matthew Hougan, is verre van hoopvol over een goedkeuring van een bitcoin spot-ETF in de nabije toekomst. Hij gaf aan dat er momenteel ‘’geen weg vooruit is’’ voor een spot bitcoin ETF met de Amerikaanse toezichthouder. Het bedrijf heeft op het moment dan ook geen aanvraag bij de SEC.

Hougan voegde er echter aan toe dat het niet de hoop heeft verloren voor de lange termijn met betrekking tot de komst van een spot BTC ETF. Hij zei namelijk het volgende:

‘’Spot bitcoin ETF’s werken met succes in veel markten over de hele wereld, en we denken dat we ze uiteindelijk hier in de VS zullen zien.’’

Een bitcoin ETF is een beleggingsproduct dat de bitcoin koers volgt. Met zo’n ETF is het mogelijk om in de grootste crypto qua marktkapitalisatie te investeren zonder dat je het echt hoeft te kopen. Er zit echter wel een duidelijk verschil tussen een spot- en een futures ETF. Bij een spot ETF koopt de fondsbeheerder ook daadwerkelijk bitcoin aan en bij een futures ETF gebeurt dit niet. Hier koopt een fondsbeheerder namelijk futures contracten aan in plaats van echte BTC.

Advertentie

Grayscale bitcoin ETF rechtszaak

De Amerikaanse crypto-vermogensbeheerder Grayscale gaat zelfs zo ver dat het dat het de strijd is aangegaan met de SEC in de rechtbank nadat haar aanvraag voor een bitcoin ETF werd afgekeurd. Om precies te zijn wilt Grayscale haar bestaande bitcoin fonds omzetten in een spot ETF.

Eerder deze maand kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat de CEO van Grayscale, Michael Sonnenshein, optimistisch is gestemd over het mogelijke oordeel van de rechter in de zaak met de Amerikaanse toezichthouder.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie