Ivo Melchers Ivo Melchers
17/10/2023 11:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2023 10:25

BlackRock baas deelt positieve bitcoin uitspraken na nepnieuws

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Tada Images/Shutterstock

Gisteren sprongen veel bitcoin (BTC) liefhebbers een gat in de lucht nadat het nieuws werd verspreid dat BlackRock groen licht had ontvangen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een spot Exchange Traded Fund (ETF) te lanceren. Ook de bitcoin koers maakte een grote sprong. Nadat het om nepnieuws bleek te gaan, werd de grote koersstijging echter gelijk ingeleverd. De CEO van BlackRock, Larry Fink, heeft nu gereageerd op de recente ontwikkelingen.

Bitcoin wallets ontwaken met miljoenen na 10 jaar en 456x winst
Bitcoin wallets ontwaken met miljoenen na 10 jaar en 456x winst

Crypto is ”vlucht naar kwaliteit”

De grote baas van ’s werelds grootste vermogensbeheerder reageerde gisteren bij Fox Business op de opmerkelijke ontwikkelingen. Hij liet zich positief uit over crypto door het volgende te zeggen:

‘’Deze rally gaat veel verder dan het gerucht. Ik denk dat de stijging gaat om een vlucht naar kwaliteit. Met alle problemen rondom de oorlog in Israël en mondiale terrorisme rennen mensen kwaliteit toe, of dat nu staatsobligaties, goud of crypto’s zijn, afhankelijk van hoe je er naar kijkt.’’

Hij ging verder door zijn verwachting uit te spreken dat crypto de rol van toevluchtsoord naar kwaliteit op zich zal nemen.

Het Amerikaanse crypto-nieuwsplatform Cointelegraph bracht gisteren het nieuws over de goedkeuring van de bitcoin ETF naar buiten. In een paar minuten tijd steeg de koers met zo’n 8 procent tot vlak boven de 30.000 dollar. Binnen een kwartier was de koers echter ook weer terug bij af op een niveau rond de 28.000 dollar.

De grote prijsstijging van bitcoin weerspiegelt het sentiment rondom een bitcoin beursfonds in de Verenigde Staten. De markt wacht al jaren hierop aangezien het de deuren wagenwijd zal openen voor het grote geld.

Fink, die zei dat hij pas uren later over de situatie hoorde omdat hij ‘’de hele dag bezig was’’, benadrukte dat de gebeurtenissen alleen maar de wereldwijde behoefte en wens voor een bitcoin spot ETF bewezen.

De SEC reageerde ook op de gebeurtenissen met een bericht op X:

‘’Let op wat je leest op het internet. De beste bron van informatie over de SEC is de SEC.’’

Advertentie

Bitcoin gemeenschap in angst

Diverse reacties binnen de Bitcoin-gemeenschap op recente ontwikkelingen verschillen van die van Fink. Talloze BTC-voorstanders hebben hun angst uitgesproken dat SEC-voorzitter Gary Gensler dit incident gaat gebruiken om de volatiliteit van de BTC-markt aan te tonen en het gemak waarmee deze kan worden gemanipuleerd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie