BlackRock lanceert bitcoin fonds met directe BTC blootstelling

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BlackRock lanceert particulier bitcoin fonds met directe blootstelling

Foto: rafapress / Shutterstock.com

De grootste vermogensbeheerder ter wereld met meer dan $10 biljoen aan assets under management (AUM) BlackRock, heeft bekend gemaakt dat zij door middel van een particulier trustfonds directe blootstelling aan bitcoin (BTC) voor klanten gaan aanbieden. Doordat BlackRock een absolute reus is binnen de financiële wereld kan de impact van deze stap erg groot zijn.

BlackRock en bitcoin

Recent werd ook al bekend dat BlackRock, in samenwerking met de Amerikaanse crypto exchange Coinbase, instituties in staat gaat stellen om in cryptocurrencies te handelen. Dit was groot nieuws, omdat BlackRock voorheen aan de zijlijn bleef staan. Het blijkt nu dus dat het bedrijf ook nog andere opties voor institutionele investeerders gaat aanbieden om te investeren in cryptovaluta.

Het nieuwe trustfonds is voor Amerikaanse instituties bedoeld en het biedt hen de mogelijkheid om via BlackRock directe blootstelling aan bitcoin te krijgen. Het bedrijf had over deze nieuwe stap het volgende te zeggen in een persbericht

“Ondanks de sterke daling van de markt voor digitale activa, zien we nog steeds aanzienlijke belangstelling van sommige institutionele klanten voor een efficiënte en kosteneffectieve toegang tot deze activa met behulp van onze technologie en productcapaciteiten,”

De CEO van BlackRock, Larry Fink, liet in een interview ook weten dat hij overduidelijk ziet dat de interesse in bitcoin op dit moment reusachtig is. Dit terwijl iets meer dan een jaar geleden Fink nog stelde dat de interesse in digitale activa juist erg laag was.  Kennelijk is sindsdien het sentiment onder institutionele investeerders behoorlijk gekanteld.

De hits op de website van BlackRock waren: 3.000 hits op COVID, 3.000 hits op monetair beleid, en 600.000 hits op bitcoin. Dit vertelt ons dat bitcoin de aandacht en verbeelding van mensen heeft gegrepen.”

Institutionele bitcoin adoptie

Deze nieuwe zet van BlackRock laat ook duidelijk zien dat de institutionele adoptie van cryptocurrencies echt in een stroomversnelling aan het geraken is. BlackRock is een van de allergrootste namen ter wereld en heeft als zodanig ook een belangrijke voorbeeldfunctie. Dat zij nu de crypto industrie, zij het nog enigszins mondjesmaat, beginnen te omarmen geeft een duidelijk signaal af aan de rest van de financiële wereld.

Wellicht dat meer bedrijven en vermogensbeheerders het nu aan durven om in zee te gaan met de crypto industrie. 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie