Roy van Krieken Roy van Krieken
22/09/2021 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2021 19:01

Blockchain technologie maakt een opmars: 10% van alle nieuwe bedrijven zijn blockchain gerelateerd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Blockchain technologie maakt een opmars 10% van alle nieuwe bedrijven zijn blockchain gerelateerd

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

Al jaren groeit de wereld van blockchain en cryptocurrencies in een rap tempo. De adoptie van deze nieuwe en innovatieve technologie wordt steeds meer wijdverspreid en het lijkt er ook niet op dat deze trend op de korte termijn zal stoppen.

Nederlander loopt bitcoin miljoenen mis, ‘onbetaalbare herinnering’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Global Startup Ecosystem

Dit blijkt ook uit het onlangs verschenen Global Startup Ecosystem Report. Zij hebben op woensdag een rapport gepubliceerd waarin zij nieuwe bedrijven over de hele wereld onder loep namen en hier enkele conclusies uit trokken.

Hier kwam iets opmerkelijks uit. Het rapport laat namelijk zien dat zeker 10% van alle startups over de hele wereld gerelateerd zijn aan blockchain technologie. Dat is een behoorlijk significant aandeel. Er werden in het onderzoek zo’n 10.000 nieuwe bedrijven onderzocht.

Het rapport laat ook zien dat er al langere tijd zichtbaar is dat steeds meer nieuwe bedrijven te maken hebben met blockchain technologie. Volgens het rapport is de blockchain sector de op-één-na snelst groeiende. Over een periode van vijf jaar is de hoeveelheid startups die zich focussen op blockchain technologie met maar liefst 121% gegroeid!

Veel van deze nieuwe bedrijven staan nog altijd in de kinderschoenen. Er wordt gezocht naar financiering en een behoorlijk groot deel van deze financiering is afkomstig uit Silicon Valley, de tech hoofdstad van de wereld en de vestigingsplaats van veel van de grootste tech bedrijven.

Een onderzoek van Bloomberg laat ook zien dat er een enorme hoeveelheid durfkapitaal geïnvesteerd wordt in blockchain startups. Dit onderzoek stelt dat er in het eerste kwartaal van 2021 maar liefst $2,6 miljard is geïnvesteerd in 126 nieuwe blockchain bedrijven. 

Het is duidelijk dat het vertrouwen in de potentie van blockchain technologie niet aan het verzwakken is. Investeerders zijn eveneens niet bang meer om te investeren in nieuwe blockchain bedrijven. Dit kan er vervolgens weer voor zorgen dat het belang van blockchain en crypto nogmaals wordt benadrukt bij wetgevers en beleidsmakers.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie