BlockTower Capital: Bitcoin bodem nog niet bereikt, maar $4.200 is alsnog een koopje

Na een grote sell-off van meerdere weken leek het er afgelopen woensdag op dat investeerders eindelijk adem konden halen. Bitcoin steeg eindelijk weer in waarde en wist hiermee snel boven de $3.800 uit te schieten, om uiteindelijk een 5-daags hoogtepunt van $4.375 te behalen. De grote instroom aan kopers zorgde er ook voor de algehele crypto-markt weer richting de $140 miljard gaat. Voor menig optimist is dit positieve nieuws een aanduiding dat een “bull run”, zo niet in ieder geval een periode van herstel, aanstaande is.

- Advertentie -

Met het breken van het $4.200 weerstandsniveau vragen investeerders zich af of de donkerste dagen van de crypto-industrie nu voorbij zijn. Zo ook Michael Bucella, partner bij de crypto-investerings firma BlockTower Capital, die als gast verscheen by CNBC Fast Money:

#Bitcoin is weer terug boven de $4k, maar moet je de bounce ook vertrouwen? BlackTower Capital’s Michael Bucella praat over de realiteit van de rally.

Bucella, voormalig executive bij Goldman Sachs Canada, liet weten dat de bear markt niet zo erg is als dat het lijkt. Hij verwees naar zijn theorie betreffende de relatie tussen “sterke handen” en “slappe handen”; de twee meest voorkomende typen crypto investeerders. Volgens Bucella is het juist om aan te nemen dat de slappe handen, ook wel bekend als ‘speculators’, hun bezittingen liquideren tegen de diehards. Echter voelt de laatste groep niet de noodzaak om weer fiat terug te kopen.

Volgens Bucella is de lange periode van hoge marktvolatiliteit en lage liquiditeit een logisch gevolg van sterke handen die aarzelen Bitcoin te kopen. Hoewel dit een bearish uitspraak lijkt te zijn is Bucella er vrij zeker van dat de zogenaamde “distress cycle” van bijna een jaar eindelijk aan haar einde komt.

Bucella duidde er tevens op dat, kijkend naar de historische prijsbewegingen van Bitcoin, de laatste momenten van een crypto bear markt vaak zeer volatiel en van korte duur zijn. Hoewel de BlockTower partner geen voorspelling voor een bodem wilde doen liet hij wel weten dat koopmogelijkheden bij het bereiken van een bodem karig zullen zijn.

Het slimme geld

- Advertentie -

Hoewel het begrijpelijk is als men wacht op nog een koersdaling is Bucella van mening dat Bitcoin nu, met haar huidige prijs rond de $4.200, ook al een koopje is op de lange termijn. Volgens Bucella stroomt het ‘slimme geld’ dus alsnog naar binnen.

Met het slimme geld verwijst Bucella voornamelijk naar de grote interesse van partijen zoals MIT, Harvard, Stanford, en Yale in cryptocurrencies en de gerelateerde bedrijven in de industrie. Hoewel deze partijen niet direct in crypto investeren, zoals Mellisa Lee van CNBC liet weten, zijn dit toch zeer optimistische ontwikkelingen voor de crypto markt. Volgens Bucella helpen deze investeringen namelijk alsnog met de ontwikkeling van de infrastructuur voor de crypto markt.

Toch zullen de institutionele investeerders volgens Bucella nog even wachten met investeringen in digitale valuta. Voor mondiale macro-fondsen, die vaak worden beheerd door traditionalisten, blijft het een gewaagd besluit. Dit komt voornamelijk doordat ‘s werelds eerste cryptocurrency vooralsnog een enkele lange-termijns cyclus heeft doorgemaakt.

Desondanks blijft het commentaar van Bucella omtrent het slimme geld een opmerkelijke uitspraak die niet moet worden genegeerd. Hiernaast ziet men ook al veel partijen die zich klaarmaken voor de crypto-wereld, waaronder Fidelity en de Intercontinental Exchange of de Zwitserse Nationale beurs.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.243,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.959,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.987,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.073,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.078,90 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...