Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

‘s Werelds eerste cryptocurrency ETP krijgt goedkeuring in Zwitserland!

De grootste beurs van Zwitserland, de SIX Swiss Exchange, heeft toestemming verleend aan ‘s werelds eerste cryptocurrency ‘exchange traded product’ (ETP) genaamd Amun Crypto ETP. Aldus een nieuwsitem vanuit de Financial Times.

Voor degenen die nog onbekend zijn met de term; een ETP is een op de beurs verhandeld derivaat waarvan de waarde is gebaseerd op een basisproduct – in dit geval dus cryptocurrencies.

- Advertentie -

Volgens huidige rapportages zal het ETP zo’n 50% van haar assets in Bitcoin (BTC) investeren. De overige helft zal worden geïnvesteerd in Ripple (XRP), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), en Litecoin (LTC).

De goedkeuring van SIX is een belangrijke gebeurtenis voor de crypto wereld, gezien er nog geen ander ETP bestaat. Daarbij is er ook een voorsprong op de VS, waar de Securities and Exchange Commission vooralsnog onduidelijk blijft over haar besluit over ‘s werelds eerste Bitcoin ETF.

Hany Rashwan, de mede-oprichter en CEO van Amun, liet weten dat het ETP volledig aan dezelfde regels en standaarden zal voldoen als andere, traditionele ETP’s. Volgens Rashwan opent het ETP de deuren voor veel investeerders die anders niet in crypto zouden kunnen investeren; denk hierbij aan institutionele investeerders die alleen in aandelen mogen handelen, investeerders die geen custody over crypto willen, of simpelweg individuen die kampen met crypto-onvriendelijke lokale wetgeving.

Het fintech is opgericht door een team van ex-bankiers met het doel de aankoop van cryptocurrencies zo snel en efficiënt mogelijk te maken, op een gereguleerde wijze.

Rashwan liet weten dat de keuze voor de Zwitserse beurs vooral te maken heeft met de lokale wetgeving; ook vanwege de plannen voor uitbreiding in de toekomst: zo hoopt het bedrijf in de nabije toekomst met meerdere producten te komen en mogelijk een dual-listing te behalen in andere landen en op andere beurzen.

Voor nu blijft Amun een index basket ETP aanbieden waarbij investeerders simpelweg in de gehele (of in ieder geval zo representatief mogelijk) markt investeren. Het bedrijf heeft echter ook plannen voor crypto specifieke trackers in de toekomst.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.105,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.126,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.155,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.192,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.284,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.105,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.126,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.155,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.192,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.284,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...