Roy van Krieken Roy van Krieken
08/09/2022 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2022 16:00

Bloomberg analist: Bitcoin gaat beter presteren dan aandelen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin begint te stijgen, wat belooft maart voor de koers?

Foto: Markik/Shutterstock

Vooraanstaande commodities analist bij Bloomberg, Mike McGlone, heeft onlangs bekend gemaakt wat hij verwacht dat bitcoin (BTC) in de nabije toekomst zal gaan doen. Volgens hem is het erg waarschijnlijk dat bitcoin beter gaat presteren dan de aandelenmarkt zodra een definitieve bodem is gevormd. Bitcoin zal volgens McGlone vervolgens meer als goud gaan presteren.

Bitcoin koers

Vooral het beleid van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, zal bepalen welke richting de aandelenmarkt zich op zal gaan bewegen. Bitcoin kan echter volgens McGlone nog alle kanten op. Slecht nieuws voor de aandelenmarkt betekent volgens hem op dit moment niet meer automatisch slecht nieuws voor bitcoin, en zodoende de rest van de crypto markt.

“Bitcoin is een ‘wild card’ die rijp is om beter te presteren dan aandelen als deze een bodem hebben gevormd, en gedraagt zicht hierna meer als goud en obligaties”

De Bloomberg analist deelde meer details in een rapport op LinkedIn afgelopen woensda. Hierin merkte hij op dat bitcoin klaar is om sterk op te veren uit de bearmarkt, ondanks een “sterke tegenwind” die nog altijd bestaat binnen de markten.

“Het is typisch een kwestie van tijd voordat de meter van de Fed omslaat in de richting van [rente]verlagingen, en wanneer dat gebeurt, is bitcoin klaar om daar als eerste van te profiteren.”

Opmerkelijk is het feit dat McGlone gelooft dat ethereum (ETH) waarschijnlijk meer gecorreleerd zal blijven aan de aandelenmarkt. 

Rentes en de Federal Reserve

McGlone stelt dus eigenlijk dat het begin van een nieuwe rally de eerste renteverlagingen door de Amerikaanse Federal Reserve moet afwachten. Het is vooralsnog onbekend wanneer dit zal zijn. Een aantal economen geloven echter dat dit ergens in 2023 zal gebeuren, meldde Bloomberg in augustus.

Toch denkt McGlone dat er nog een kans is dat bitcoin zich als het ware loskoppelt van de aandelenmarkt en begint te stijgen. Niemand heeft uiteindelijk een glazen bol, zelfs Mike McGlone niet, dus we zullen het met z’n allen af moeten wachten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie