Roy van Krieken Roy van Krieken
08/09/2022 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2022 16:00

Bloomberg analist: Bitcoin gaat beter presteren dan aandelen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin begint te stijgen, wat belooft maart voor de koers?

Foto: Markik/Shutterstock

Vooraanstaande commodities analist bij Bloomberg, Mike McGlone, heeft onlangs bekend gemaakt wat hij verwacht dat bitcoin (BTC) in de nabije toekomst zal gaan doen. Volgens hem is het erg waarschijnlijk dat bitcoin beter gaat presteren dan de aandelenmarkt zodra een definitieve bodem is gevormd. Bitcoin zal volgens McGlone vervolgens meer als goud gaan presteren.

Bitcoin koers

Vooral het beleid van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, zal bepalen welke richting de aandelenmarkt zich op zal gaan bewegen. Bitcoin kan echter volgens McGlone nog alle kanten op. Slecht nieuws voor de aandelenmarkt betekent volgens hem op dit moment niet meer automatisch slecht nieuws voor bitcoin, en zodoende de rest van de crypto markt.

“Bitcoin is een ‘wild card’ die rijp is om beter te presteren dan aandelen als deze een bodem hebben gevormd, en gedraagt zicht hierna meer als goud en obligaties”

De Bloomberg analist deelde meer details in een rapport op LinkedIn afgelopen woensda. Hierin merkte hij op dat bitcoin klaar is om sterk op te veren uit de bearmarkt, ondanks een “sterke tegenwind” die nog altijd bestaat binnen de markten.

“Het is typisch een kwestie van tijd voordat de meter van de Fed omslaat in de richting van [rente]verlagingen, en wanneer dat gebeurt, is bitcoin klaar om daar als eerste van te profiteren.”

Opmerkelijk is het feit dat McGlone gelooft dat ethereum (ETH) waarschijnlijk meer gecorreleerd zal blijven aan de aandelenmarkt. 

Rentes en de Federal Reserve

McGlone stelt dus eigenlijk dat het begin van een nieuwe rally de eerste renteverlagingen door de Amerikaanse Federal Reserve moet afwachten. Het is vooralsnog onbekend wanneer dit zal zijn. Een aantal economen geloven echter dat dit ergens in 2023 zal gebeuren, meldde Bloomberg in augustus.

Toch denkt McGlone dat er nog een kans is dat bitcoin zich als het ware loskoppelt van de aandelenmarkt en begint te stijgen. Niemand heeft uiteindelijk een glazen bol, zelfs Mike McGlone niet, dus we zullen het met z’n allen af moeten wachten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement