Roy van Krieken Roy van Krieken
18/09/2022 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/09/2022 15:30

Bloomberg analist: ‘Bitcoin gaat naar $100.000’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bloomberg analist: ‘Bitcoin gaat naar $100.000’

Foto: pakie/Shutterstock

Vooraanstaande commodities analist bij Bloomberg, Mike McGlone, is er nog altijd van overtuigd dat de koers van bitcoin (BTC) vroeg of laat de magische grens van $100.000 zal aantikken. Je hebt zijn verwachting vast en zeker wel eens voorbij zien komen in het bitcoin nieuws. Wanneer dit gebeurt kan hij niet zeggen, maar volgens McGlone is het slechts een kwestie van tijd.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin $100.000

De hoopvolle voorspelling deed McGlone in een interview met Kitco News gisteren. Hij stelde dat de volgende grote rally voor de bitcoin koers zal samenvallen met een sterke groei van de adoptie van bitcoin en de vraag naar de cryptocurrency,.

“Bitcoin is voor mij een kwestie van tijd voordat het naar 100.000 dollar gaat. Het belangrijkste feit is dat adoptie en vraag toenemen, tenzij je verwacht dat dat omkeert, wat ik niet denk. Het zal blijven stijgen; het is gewoon een kwestie van tijd,” zei McGlone. 

Hij merkte op dat Bitcoin en cryptocurrencies over het algemeen in het huidige klimaat waarschijnlijk de beste van alle activaklassen zullen worden. Volgens McGlone hebben cryptocurrencies een extra voordeel omdat ze over de snelst groeiende en meest innovatieve technologie beschikken. 

Tegelijkertijd vergeleek McGlone de huidige marktsituatie met de ‘dot com’ zeepbel aan het begin van dit millennium. Destijds stortte de snel groeiende tech sector ook totaal in, maar vervolgens steeg deze sector al snel weer naar nieuwe hoogtes. Vandaag de dag zijn de grootste bedrijven ter wereld veelal tech bedrijven.

“Het belangrijkste is dat crypto het snelste paard in de race is. Ze hebben het snelle technologische voordeel en vooruitkijkend naar de toekomst zullen ze blijven waarderen. Het is als 2000, alles gaat naar beneden, en eigenlijk nog erger dan 2000 omdat de obligatiemarkt toen eigenlijk nog goed handelde,” 

BTC in macro-economische situatie

Verder merkte McGlone op dat bitcoin en de volledige cryptomarkt in een ‘wereldwijde winter’ zijn beland. Volgens hem is het vreemd om te stellen dat het alleen slecht gaat met de crypto markt. Vrijwel alle markten staan op dit moment diep in het rood. Dat verklaart voor McGlone ook waarom de koers van bitcoin op dit moment rond de $20.000 blijft hangen.

“Het is geen cryptowinter, het is een macro-economische wereldwijde winter. […] Ik denk dat crypto’s daar maar een klein onderdeel van zijn.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie