Roy van Krieken Roy van Krieken
07/08/2021 13:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2021 13:14

Bloomberg analyst: Bitcoin (BTC) bullmarkt gaat door en $100.000 niet ondenkbaar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bloomberg analyst Bitcoin (BTC) bullmarkt gaat door en $100.000 niet ondenkbaar

Foto: Primakov/Shutterstock

De afgelopen dagen is bitcoin (BTC) bezig met een serieus herstel van de koers. Gisteren aan het einde van de middag brak de koers door het belangrijke punt van $40.000. Inmiddels is de koers zelfs nog verder gestegen. Voor het eerst sinds maanden bevindt de prijs van bitcoin zich weer comfortabel boven dit prijspunt

Bitcoin halving binnen handbereik: nog 1 maand tot belangrijke dag
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Op schema om $100.000 te halen

Volgens een crypto analyst van Bloomberg, Mike McGlone, bevinden bitcoin en ethereum (ETH) zich nog altijd in een bull markt. Volgens hem hebben beide cryptocurrencies de laatste maanden als het ware een fundering gelegd voor een verdere stijging. 

McGlone benoemt specifiek het magische prijspunt van $100.000 voor de grootste cryptocurrency. Hij belooft niks, maar volgens hem zou de huidige koersstijging zo maar eens het begin kunnen zijn van een stijging tot $100.000.

“Het lijkt erop dat bitcoin een basis heeft gebouwd rond de $30.000 die vergelijkbaar is met de $4.000 aan het begin van 2019 en we zien parallellen die de grootste cryptocurrency terug op schema kunnen brengen om de $100.000 aan te tikken”

Advertentie

Bitcoin gezond

Volgens McGlone is het vrij positief te noemen dat de koers van bitcoin een substantiële periode onder de 20-weken Moving Average heeft gestaan. Dit betekent namelijk dat weak longs zijn geëlimineerd. Daarnaast stelt hij dat de bull markt gewoon lijkt door te gaan, ondanks de prijsactie van de afgelopen maanden.

McGlone verwacht dat de prijs van bitcoin in de nabije toekomst verder zal stijgen. Hij noemt onder meer de daling van het aanbod als belangrijke reden. Dit in combinatie met steeds verder gaande adoptie en een groeiende vraag in landen over de hele wereld doet McGlone ertoe vermoeden dat een significante koersstijging aanstaande is.

Wat de koers van bitcoin daadwerkelijk gaat doen kan niemand exact voorspellen. Echter, feit blijft dat de huidige signalen rondom de koers erg positief zijn. De komende tijd zal uiteraard voor meer duidelijkheid zorgen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie