Roy van Krieken Roy van Krieken
12/10/2022 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2022 06:04

Bloomberg: Steeds meer investeerders ruilen crypto in voor fiatvaluta

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bloomberg: Steeds meer investeerders ruilen crypto in voor fiatvaluta

Foto: Urbanscape/Shutterstock

Grote banken lijken de afgelopen tijd een grote stijging in hun vermogen gezien. Volgens Bloomberg heeft deze stijging voor een groot deel te maken met het feit dat crypto-investeerders de laatste tijd cryptocurrencies links laten liggen en weer grijpen naar meer traditionele fiatvaluta in de huidige bearmarkt.

Banken en instellingen investeren nog nauwelijks in Bitcoin ETF’s
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Fiatvaluta weer populair

Volgens een rapport van Bloomberg is het handelsvolume van traditionele fiatvaluta dit jaar met zo’n 30% gestegen ten opzichte van vorige jaren. Dit heeft volgens Bloomberg te maken met het feit dat cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) als te risicovol worden gezien door investeerders ten tijde van macro-economische en geopolitieke onrust. Daarnaast zijn cryptovaluta voor handelaren op dit moment een stuk minder interessant.

Vooral Deutsche Bank, UBS Group en JPMorgan hebben volgens Bloomberg geprofiteerd van deze daling in interesse in de crypto markt onder investeerders over de hele wereld. JPMorgan boekte in het tweede kwartaal een omzetstijging van 15% op de vastrentende markten. 

Ook Deutsche Bank deed goede zaken dit kwartaal. De omzet van de Duitse bank steeg in het tweede kwartaal met maar liefst 32%! Daarmee is dit kwartaal de op-een-na-beste voor de bank in zo’n 10 jaar tijd.

“Crypto leek alle plezier te hebben totdat de centrale banken dingen begonnen te breken. Er was inflatie voor nodig om de seculaire daling van de volatiliteit van valuta op te blazen toen centrale banken jaren van onderdrukking loslieten. Volatiliteit creëert kansen, en het is de beste vriend van een handelaar,” zei Tanvir Sandhu, chief global derivatives strategist bij Bloomberg Intelligence.

Bitcoin minder volatiel

Het rapport van Bloomberg suggereert dat een daling van de volatiliteit van de bitcoin koers bijgedragen heeft aan de verschuiving van handelaren naar fiatvaluta. Het klopt inderdaad dat de volatiliteit van de bitcoin koers de afgelopen paar maanden ver te zoeken was. De koers handelt eigenlijk voornamelijk horizontaal met weinig tot geen grote bewegingen.

De koersen van fiatvaluta op de FOREX markt zijn juist een stuk volatieler geworden in diezelfde periode. Trackers voor valutavolatiliteit van Deutsche Bank en JPMorgan staan op  het hoogste punt in tien jaar.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie